Červencový plenér Zvánovice

Východ
Zvánovice
08.07.2016 - 13:0010.07.2016 - 18:00

Kurz krajinomalby - Červencový plenér Zvánovice 8.7. - 10.7.2016

Zveme Vás na třídenní kurz krajinomalby v přírodě. Kurz je zaměřený na malování krajiny venku, přímo na čerstvém vzduchu! Budeme ubytováni v srdci Ladova kraje v Legner Hotelu Zvánovice. Červencový plenér povede lektor MgA. Dominik Běhal. Bude se Vám po celou dobu pilně věnovat a konzultovat s Vámi Vaši práci i organizační otázky.
Kurz krajinomalby je určen pro začátečníky i pokročilé.

Slovo plenér pochází z francouzštiny, ze slovního spojení en plein air. V překladu to znamená pod širým nebem. Na rozdíl od starší krajinomalby, kdy umělec maloval obraz v ateliéru, začali malíři v 19. století malovat v přírodě. Chtěli tak zachytit přímý dojem krajiny, impresi okamžiku! Malování v plenéru se stalo velmi populárním a platí to i dnes.

Náš plenér bude tedy zaměřen hlavně na krajinomalbu v přírodě. Každý den se budeme společně vydávat do krajiny, vyhledávat náměty, skicovat, malovat, kreslit, střídat techniky, zkrátka budeme si maximálně užívat tvorbu na čerstvém vzduchu. 

Budeme ubytováni v Legner Hotelu Zvánovice. Nachází se 25 km od Prahy, v nádherné krajině uprostřed lesů s tak svěžím vzduchem, že se Vám nebude chtít odjíždět. Příjemně zařízené pokoje, originální restaurace s vynikající kuchyní, kamenné letní terasy, vyhlídka do okolní přírody, to vše Vám zaručuje pohodlné a příjemné zázemí během celého plenérového kurzu.

 

Program plenéru:

Pátek 8.7.

Začínáme již v pátek! Sraz všech účastníků je mezi 13:00 - 14:00 v Legner Hotelu Zvánovice. Ubytujeme se a pohovoříme o organizačních věcech. Dopravu si zařizují účastníci kurzu sami. Pokud byste neměli možnost přijet vlastním autem, dejte nám vědět. Pomůžeme Vám najít někoho, komu zbývají v autě volná místa nebo najdeme jiné řešení. Do Zvánovic také jezdí z Prahy autobus a pak už je to jen pár minut pěšky do hotelu.

Ve 14:00 oficiálně začíná výuka. Vydáme se společně na procházku po okolní krajině. Budeme objevovat pro nás zajímavá místa. Necháme krajinu promluvit. Cestou si budeme povídat o různém přístupu k malování každého z nás. Jsme lovci na stopě harmonického pohledu! Povíme si o tom, jak důležité je dívání se. Řekneme si ve zkratce o kompozici, světle v obraze a vyjádření prostoru. Podle zájmu skicujeme.

Večer je v plánu přednáška s promítáním na téma "Krajinomalba". Pro inspiraci si promítneme díla slavných i méně slavných autorů napříč historií krajinomalby. Ukážeme si, jak řešili konkrétní krajinářské problémy. Pohovoříme o odlišných postupech v případě různých technik malby. K tomuto tématu se samozřejmě může rozvinout zajímavá debata.

Sobota 9.7.

Ráno vyrážíme do terénu. Většina už ví, kam nejspíš zamíří. Úplní začátečníci či další zájemci mohou jít malovat spolu s lektorem. Ostatní se volně rozptýlí po krajině. Během dne Vás bude lektor obcházet a konzultovat s Vámi Vaši práci. 

Večer si uspořádáme společnou konzultaci Vašich prací. Jak vidí Vaše obrazy ostatní? Co podnětného shledáváme na dílech kolegů? Jak nám vyhovovalo téma? Bylo zajímavější pracovat o samotě a nechat na sebe působit okolní prostředí nebo je lepší mít na blízku lektora a ostatní a průběžně si nechávat zodpovídat otázky k práci? Ze závěru naší diskuze sestavíme program dalšího dne.

Neděle 10.7.

V neděli pracujeme podle předchozí domluvy. V 17:00 se sejdeme k závěrečné konzultaci. Podle individuálních potřeb pokračujeme v práci nebo se loučíme. Náš pobyt oficiálně končí v neděli cca v 18:00.

Atelier!

V hotelu máme vždy k dispozici prostorný salónek / ateliér, kde můžete po celý den tvořit když se Vám zrovna nechce ven nebo i v případě špatného počasí.
Po celý den také můžete využít hotelovou restauraci. Vaří opravdu výborně :)
 


Co s sebou?

Pomůcky pro krajinomalbu si vezměte každý podle svého gusta. Budeme mít s sebou pro jistotu erární zásobu barev a štěců, pokud by někdo něco zapomněl. Vhodnost pomůcek s námi neváhejte kdykoli skonzultovat.

Vezměte si:

Plenérový rozkládací stojan, případně židličku. (2 stojany a židličku máme k zapůjčení v atelieru, zájemci ať se prosím předem nahlásí).
Olejové, akvarelové či akrylové, barvy, mohou být i pastely. Podle Vašeho gusta.
Vhodné štětce, palety, špachtle, ředidla, nádobky atd.
Plátna, papíry, akvarelové skicáky, olejové skicovací papíry, podlakdy pro olejomalbu.
 

Cena?

Cena plenérového pobytu Zvánovice je 3.500.- Kč.
Tato cena zahrnuje kvalitní ubytování 2 noci, polopenzi - páteční večeři až nedělní snídani formou švédských stolů, výuku, konzultace s lektorem, večerní přednášky.
 
Připlatek za jednolůžkový pokoj je 700,-/den. (1.400.- Kč za celý pobyt).
Připlatek za ubytovani v lesním apartmánu je 200,-/den. (400.- Kč za celý pobyt).
Pokud se rozhodnete pro některý příplatek, připočítejte ho prosím k ceně kurzu a pošlete nám částku najednou. Do zprávy pro příjemce napište prosím čeho se příplatek týká.
 

Jak se na kurz přihlásit? 
Máte tři možnosti:

Vyplňte on-line přihlášku (dole pod fotogalerií). 
Napište na email prihlasky@malbaakresba.cz. 
Telefonicky na 775 024 532, 606 136 297.
 

Rezervace míst:

Pro rezervaci Vašeho místa na kurzu nám zašlete kurzovné na účet 2108693581/2700.
Jako variabilní symbol kurzu uveďte číslo 08072016.
Do zprávy pro příjemce napište jméno účastníka kurzu.
Vaše místo na kurzu je tím zarezervováno. Potvrzení o došlé platbě Vám zašleme na Váš email. 
Při jakýchkoli nejasnostech nás prosím neváhejte kontaktovat!

POINT (14.7802363 49.9319496)