Cestovatelská přednáška BIGTRIP.CZ - Nejdelší cesta kolem světa osobním automobilem

Západ
Příbram
08.03.2018 - 18:30

Začátek akce: čtvrtek 8. 3. 2018 18:30
Konec akce: čtvrtek 8. 3. 2018 21:30

BigTrip.CZ

NEJDELŠÍ EXPEDICE KOLEM SVĚTA OSOBNÍM AUTEM
• PRVNÍ EXPEDICE KOLEM SVĚTA OSOBNÍM AUTEM VEDOUCÍ PŘES VŠECHNY OBYDLENÉ KONTINENTY

777 dní / 127.843 km / 50 zemí na všech obydlených kontinentech - (1.9.2014 – 16.10.2016)

 

Ladislav Bezděk a Kateřina Dvořáková jako posádka oranžové Škoda Octavia – OKI, dokázali jako první na světě objet osobním autem celý svět s trasou vedoucí přes všechny obydlené kontinenty.
Jejich cesta byla zapsána do České knihy rekordů jako „Nejdelší cesta kolem světa osobním autem“.
Jako první a jediní přivezli panu Zikmundovi odpověď na otázku ,zdali moderní auto překoná Afriku. Ano! Překoná celý svět!

Nepovažují se za odvážné, cestovatele a už vůbec ne dobrodruhy. 
Rádi o sobě prohlašují, že jsou jen dva normálně nenormální, kteří se řídí vlastním pravidlem a to, že „život se má užít, ne přežít!“
Právě také proto dali výpovědi ve svých skvělých zaměstnáních, ukončili podnikaní, rozloučili se s rodinami a kamarády, aby vyrazili na více jak 2letou cestu kolem světa.

Shodně přiznávají, že netušili, co je čeká, a že většinu věcí zkrátka nedomysleli. Rozhodně nelitují, stále cestují a rádi by podnikli další cestu kolem světa.
Protože cesta kolem světa dokonale prověřila jejich vztah, rozhodli se v srpnu 2017 vše zpečetit sňatkem, a tak od té chvíle budou na dveřích vozit nejen shodné krevní skupiny, ale také příjmení.

 

 

ANOTACE:

Šílené vyprávění o jedinečné cestě kolem světa.
O tom, že lze moderní škodovkou přejet nejen Afriku, ale objet celý svět.

Řekneme vám, jestli je horší řešit v Africe rozbité přední okno a nebo vykládku z kontejneru v Argentině. Jak jsme přežili útok divoké pumy, byli zatčeni v USA, překonali Západní poušť v Austrálii a nebo se ztratili v mongolské Gobi. Abychom se nakonec vrátili do ČR s několika měsíci propadlou technickou.

A to vše bez 4x4, GPS a bez dostatku peněz!!!

Povíme vám, kolik taková cesta stojí, jak jsme to spolu vydrželi, co všechno jsme ochutnali, jak se v Rusku váží vodka a jak se zkrátka žije 2 roky v osobním autě.
Na živo, živelně a takovým způsobem, že vám rozerveme bránice a povolíme svěrače!

POINT (13.9989449 49.685432)