Den pro štěně

Jih
Praha
Sever
Východ
Západ
28.08.2016 - 14:00

Srdečně zveme na III. ročník setkání Den pro štěně, který letos opět pořádá Občanské sdružení na ochranu opuštěných zvířat, dne 28. srpna 2016 od 14:00 hodin v pražské Stromovce u restaurace Šlechtovka za podpory společnosti Pet Center CZ s.r.o.

Budeme rádi, pokud přijdete a podpoříte opuštěná zvířata a pokud pomůžete informaci o konání Dne pro štěně šířit dál, ať už uveřejněním ve vašem médiu, blogu či na sociálních sítích. Pro uživatele Facebooku můžete využit i Událost Den pro štěně.

"Pořádáním Dne pro štěně se již třetím rokem připojujeme k mezinárodní aktivitě nazvané Puppy Mill Awareness Day vzniklé v roce 2004 v USA. Koncem srpna a začátkem září se v zemích Evropy, USA, Kanady i Austrálii pořádají akce, které upozorňují veřejnost na existenci množíren, nelegální obchody se zvířaty a především na jejich utrpení. V České republice jsme zatím, pokud vím, jedinou organizací, která se aktivně zapojila do iniciativy sdružující odpůrce množíren z celého světa,” říká Václava Brabcová, předsedkyně sdružení.

Těšit se můžete na ukázky výcviku policejních psů, agility, asistenčních psů i veterinární poradnu. Pejskové si budou moci užit masáže Dornovou metodou. Od společnosti Pet Center si pejsci mohou nechat odborně ošetřit drápky a ouška a občerstvit vodou, jídlem i pamlsky. Na místě bude možné získat chovatelské potřeby i slevy na nákup. Představí se veterinární záchranka a přítomna bude také Simona Smith a její kniha Továrna na štěňata. Nebude chybět ani módní přehlídka psů a soutěže pro ně.

Pomoci psům z útulků a přispět na boj proti množírnám bude možné přímo na místě do kasičky veřejné sbírky, kterou Sdružení s pomocí Pet Center pořádá od června tohoto roku. Do sbírky na pomoc opuštěným zvířatům a k boji proti množírnám je možné přispívat i na účet 2900499790/2010 nebo prostřednictvím kasiček, které jsou umístěny na více než stovce prodejen Pet Center po celé České republice.

"Lidé si chtějí pořídit nového čtyřnohého člena domácnosti, ideálně nějaké menší plemeno, které se hodí do bytu. Potvrzení o původu nepotřebují, chtějí ho pouze na mazlení nebo pro děti na hraní, ne na chození po výstavách a soutěžích. Navíc ho chtějí lacině. Rozhodnou se pro nákup zvířete u neověřeného prodejce, který tyto podmínky splňuje. Netuší, že běžně kupují zvíře z množíren. Přijdou na to později, kdy nastoupí závažné zdravotní problémy a ušetřené finanční prostředky končí investicí do veterinární péče, v horším případě zvíře během několika měsíců uhyne,“ vysvětluje Kateřina Holnová, marketingová ředitelka Pet Center. “Proto jsme se na počátku tohoto roku rozhodli aktivně podpořit boj proti množírnám a spojili se se Sdružením na ochranu opuštěných zvířat,” dodává.