Dobřichovické divadelní slavnosti

Západ
Dobřichovice
11.06.2016 - 20:0024.07.2016 - 20:00

Dobřichovické divadelní slavnosti 2016

Zahájení Dobřichovických divadelních slavnosti 2016 se kvapem blíží, a tak přípravy tohoto divadelního svátku jsou v plném proudu. Dobřichovická divadelní společnost připravila pro malé i velké diváky pel-mel složený ze dvou vlastních her, z toho jedna je premiéra, ale také přizvala několik dalších amatérských souborů se svými inscenacemi. Můžeme se tedy těšit na pestrobarevnou přehlídku mimořádných a pozoruhodných výkonů a zážitků. Kromě toho vystoupí v průběhu festivalu ještě dámská vokální skupina Cabinet nebo také Jan Smigmátor se svými hosty, takže i hudbou bude potěšena divácká duše. Všechna představení budou uvedena na nádvoří dobřichovického zámku (Rezidence Rytířského řádu Křižovníků s červenou hvězdou) .

 

DS Tyl – Manželství až za hrob – režie Vlasta Šléglová a Magda Fantová

Muž a žena … manželé nebo milenci; muž a ženy … milenci nebo možná manželé; žena a muž … manželé nebo milenci; žena a muži … milenci a možná manželé…Je třeba něco dodávat? Nebo že je to téma už ohrané a víte o něm všechno? Tak to určitě nevíte, protože na téma „manželství“ se může hrát 1000x jinak. Podívejte se na Charlese a jeho ženy a na Harriet a její muže, pobavíte se a třeba zjistíte, že o manželství zase tolik nevíte. V nové komedii Divadelního souboru Tyl z Bakova nad Jizerou hrají Vlasta Bobková, Zuzana Čičmancová, Magda Fantová, Dana Janečková, Bára Kavanová, Magda Melicharová, Vlasta Šléglová, Míla Masopust, Standa Melichar, Filip Novák a Vašek Pěnkava.

Uvádíme v sobotu 11. 6. od 20 hod.

 

DDS – Byl jednou jeden král – režie Lucie Kukulová

Úsměvná hudební pohádka o pošetilém králi a jeho moudré dceři, která věděla, že sůl je nad zlato. Podle známého filmu autorů Brdečka, Werich, Zeman. V hlavních rolích Petr Říha, Jiří Šafránek, dále hrají Denisa Hrubá nebo Anna Jirounková, Jája Kroupová, Evža Koblížková, Petr Koblížek, Jiří Geissler, Zdeněk Valeš nebo Jan Šefl, Ondřej Nováček, Saša Skutil, Alena Říhová, Jan Seidl, Olga Vokurková a další. Práce s dětmi Kateřina Filla Věnečková. Hudba Zdeněk Dočekal, texty písní Alena Říhová a Lucie Kukulová, scéna Jindra Kratochvíl.

Hrajeme ve dnech 23. – 25. 6., 30. 6. a 1. 7. od 20 hod., 26. 6. od 17 hod.

 

Divadlo Kukadlo – Pohádková vzducholoď – scéna, scénář a režie Jeremiáš Polcar

Pohádka pro děti i dospělé s dětskou duší. Pohádková vzducholoď malíře a vypravěče Barvínka se srazí s malou čarodějnicí Pupalkou, letící na koštěti za svou babičkou. Barvínek vyskočí na padáku a Pupalce se podaří přistát na zlomeném koštěti. Pohádky se po nárazu pomotají a i se vzducholodí se ztratí. A tak se Barvínek s Pupalkou snaží pomotané pohádky znovu poskládat pomocí obrázků. Když se jim za pomoci dětí podaří napravit pohádku O červené Karkulce, ještě jí musí celou zahrát jako v divadle. Roztržitá Pupalka neustále vypadává z „role“, nakonec ale všechno dobře dopadne i s vylepšeným koncem. Hrají Jeremiáš Polcar, Šárka Polcarová nebo Rozita Erbanová.

Přijďte 1. 7. ve 14 hod. a 12. 7. v 17 hod.

DDS – Brouk v hlavě – režie Petr Říha

Rozpustilá fraška Brouk v hlavě je nejhranější hrou francouzského dramatika Georgese Feydeaua. Patří k vrcholům tvorby tohoto autora. Jedná se o „lechtivou“ situační komedii, která srší nespoutaným humorem, ironií i osobitým šarmem. Co všechno může způsobit zprvu nevinný, ale vzápětí málem zkázonosný nápad prověřit manželskou věrnost?

Hrají: Karel Král, Hedvika Hájková, Jan Seidl, Jiří Šafránek, Petr Širc, Jan Rosák nebo Jiří Geissler, Alena Říhová, Lucie Houdková, Petr Bendl, Ondřej Nováček, Denisa Hrubá, Irena Neradová, Tena Elefteriadu ml., Michal Pánek, Karel Slavíček a mnoho dalších. Hudba: Bedřich Šmarda, Stanislav Mácha, Petr Hepnar, texty písní Alena Říhová. Korepetice písní: Tena Elefteriadu. Scéna: Petr Calda a Karel Král. Kostýmy: Lenka Mejstříková. Světla: Jan Kuna.

Hrajeme ve dnech 7. – 8. 7., 10. 7., 14. – 17. 7. ve 20 hod.

 

DK Jirásek – Revizor – režie Václav Klapka

Znovuuvedení kultovní komedie Divadelního klubu Jirásek z České Lípy z roku 1995 podle stejnojmenné hry N. V. Gogola. Námět k Revizorovi poskytl Gogolovi Alexandr Sergejevič Puškin, který mu vyprávěl příběh o tom, jak byl jednou při jakési cestě považován za tajného vládního úředníka. V té době totiž nebylo ničím neobvyklým, přijel-li do okresního města „inkognito“ vysoký státní úředník, aby se přesvědčil, zda je vše v pořádku. Hrají: Pavel Landovský, Karel Bělohubý, František Zborník, Václav Klapka, Radka Jechová, Dita Krčmářová, Cyril Grolmus, Štěpán Kňákal, Tereza Lačná, Jiří Gottlieber, Jiří Kratochvíl a Jiří Pilský.

Uvádíme 21. 7. od 20 hod.

 

Studio mladých – Eduard by to tak chtěl – autoři a režie Radek Bár, Vojta Effler a Tomáš Zámečník

Po přibližně roce a půl si roztocké divadelní uskupení Studio mladých připravilo další, již pátou premiéru svojí autorské hry. Tentokrát budete mít možnost nahlédnout do zákulisí divadla v pánské divadelní šatně, kde to životem tepe kolikrát víc než na samotném jevišti. Uvidíte, že často až nadpozemsky vnímané bytosti – herci – jsou také jen z masa a krve a mají své starosti. Třeba jestli budou stravenky včas, chtěli by vyšší plat, uznání, více reklam, navštěvovat ubytovnu pro sestřičky a řeší i to, že jedno krematorium všem práci nezajistí a že jsou někdy menší, než si o nich

obecně společnost myslí. To vše, a jak jinak v podání Studia mladých z Roztok u Prahy, je předkládáno humornou formou, do které se ale i slza dojetí může vloudit. Hrají Radek Bár, Vojta Effler, Tomáš Zámečník, Jiří Šafránek j.h. Hudba: Zámečník, Dvořák, Albinoni.

Uvádíme 22. 7. od 20 hod.

 

Doprovodné koncerty:

Cabinet aneb 10TET – dámská vokální skupina předvede průřez své tvorby – písně swingové, „ježkovky“, spirituály i české písně ze Semaforu. Zpívají Jolana Konečná, Evža Koblížková, Lucie Kukulová, Kateřina Filla Věnečková, Stáňa Čížková, Bětka Šubrtová, Petra Nováková, Jitka Vosková, Bára Šmídová. Doprovod Vojta Uhlík a František Otakar Kukula.

Koncert začíná 11. 6. ve 20 hod.

 

Jan Smigmátor a hosté – největší swingové a jazzové hity v podání zpěváka a moderátora Jana Smigmátora, který na hudební scéně 21. století s noblesou ztělesňuje odkaz swingových králů, jakými byli Frank Sinatra, Sammy Davis jr., Dean Martin, Bobby Darin, Mel Tormé nebo dodnes fantastický zpěvák Tony Bennett.

Koncert se hraje 24. 7. od 20 hod.

POINT (14.2747018 49.9274969)