Kde si užít 1. Adventní neděli? Na Vánočním Dvoře v Dobrovízi

Západ
Dobrovíz
03.12.2017 - 12:0020.12.2017 - 20:00

Prosinec je pro někoho měsícem stresů a chaosu. Sehnat všechny možné ozdoby, udělat si byt či dům dokonalý. No, a pak samozřejmě dárky. Budou se líbit, pořídili jsme dobře? Nechte to ještě chvíli být! Jen kousek od Prahy je totiž úžasné místo, které vás naplní opravdovou vánoční atmosférou. Odpočinete si a navíc seženete vše na jednom místě.

V blízkosti Letiště Václava Havla leží obec Dobrovíz, od roku 1995 památková rezervace historických statků. Z pohledu historie jistě velmi zajímavé. V kontextu Vánoce však ještě více. V rámci tradiční akce Vánoční dvůr totiž v malebné obci seženete všechno, co se týká pro mnohé nejkrásnějších svátků v roce. Samozřejmostí je i spousta tématických akcí. Už 10. prosince si například můžete přijít užít 2. adventní odpoledne se Standou Hložkem, v sobotu 16. 12. vás pak čeká koncert pro přátele Vánočního Dvora v čele s Janou Karfusovou a Ahmedem Hedarem.

To nejdůležitější však je, že v Dobrovízi najdete nejrůznější stánky s pochutinami, ozdobami a dalšími "nezbytnostmi", které ve vašem vánočním království rozhodně nemohou chybět. Setkávají se zde tradice s moderním stylem Vánoc. Není se čemu divit, že to do sebe tak perfektně zapadá. Organizátor akce, společnost Bon Jour Illumination, se už téměř dvacet let zabývá vánočním a slavnostním osvětlením. Rozvijí i vlastní výrobní řadu decoLED. Vánoční dvůr je tak synonymem tradic a českého umu.

Součástí adventních programů jsou i tvořivé dílny, ve kterých si mohou návštěvníci namalovat či napsat přání na skleněné koule české výroby, dotvořit svůj vlastní světelný řetěz na přání. Pokud tedy přemýšlíte, kde si užít báječnou vánoční atmosféru bez zbytečného stresu a shonu, Vánoční dvůr je ideální volbou.

POINT (14.2177414 50.1130625)