Kurz: Jedlé plevele a květy na talíři

Západ
Řeporyje
02.06.2016 - 16:00


Víte, co za (ne)obyčejný plevel roste v Řeporyjích na loukách, zahradách, ale i podél chodníků? Neutrácejte za drahé bylinky a vyražte s námi do přírody ochutnat a nasbírat vitamíny nabitý plevel!

Kurzem Jedlé plevele a květy na talíři si otevřeme nový pohled na rostliny a přírodu. Dozvíme se, co všechno můžeme sbírat, jíst a do jakých receptů se bylinky hodí. Ale i to, jak obyčejného plevele, který roste všude zadarmo, připravit vyborný salat, či upéct slaný koláč...

Je škoda vyhazovat či nesbírat plevele jako jsou bršlice, kopřivy, popenec, pampelišky i ptačinec žabinec a další ze své zahrady i z volné přírody. Jsou to ty nejobyčejnější rostliny, které najdete prakticky všude. Rostou na venkově i ve městech.... Derou se na svět ze škvír chodníků i popraskaných zdí domů. Rostou u cest, v parcích, na loukách, v lesích, podél polí. Mají v sobě zázračnou sílu života a tu nám ochotně předávají, zejména zjara, kdy je naše tělo unavené a mnohdy vyšťavené z dlouhého chladu a tmy. Užijme si je!

2.6.2016 vyrazíme 16:00 s bylinkářkou Věrou Vačkářovou na procházku krajinou, během níž si ukážeme sběr divokých, planých rostlin, nalezených v jejich původním prostředí. Vždy prozkoumáme to, co zrovna roste v období, kdy právě vyrážíme do přírody. V rámci procházky bude možnost vytvořit si svůj vlastní herbář a vše si zapisovat. Procházka je prima i pro děti (ať ví, co kde můžou na loukách baštit)!

Věra Vačkářová celý svůj život pracuje s rostlinami v různých formách. Rostliny, byliny, éterické oleje přinášejí do každodenního života radost, zdraví, kreativnost, pohodu, klid mysli.

CENA: 200,- CZK dospělý / 70.- CZK zvýhodněné/dítě/senior
 

POINT (14.3136205 50.0344969)