Mach a Šebestová

Západ
Zbraslav
06.02.2016 - 15:0007.02.2016 - 19:30

Komediální činoherní pohádka Mach a Šebestová

Příběh žáků 3. B a kouzelného sluchátka.

hrají: 6.2. v 15: 00 a 7.2. v 19:30

Napsal: Miloš Macourek, Vlastimil Peška, Režie:  Filip Toušek, Hudba: Luboš Fišer, Vlastimil Peška, Scéna: s využitím divadelního fundusu Filip Toušek, Milena Svobodová, Zvuk, světla: Karel Čeleda, Inspice: Filip Toušek

Hrají: Václav  Šamárek, Kristýna Fiedlerová, Zdeněk Nuc, Ilias Chadziantonidis, Ivana  Aussenbergová, Adéla Mužíková, Zuzana Vaňková, Martina Vávrová, Jan Jirák, Jitka  Jiráková, Zdeněk Meyer, Ivan Kočí, František Pondělíček

Loutkoherci: Blanka Velemínská, Marie Warausová

Pro děti od 4 let.  Délka hry včetně přestávky cca 70 minut. 

Veleznámý, kultovní večerníčkovský seriál Miloše Macourka a Adolfa Borna Mach a Šebestová navštěvuje každoročně naše televizní obrazovky již více jak třicet let. Na divadelní prkna přivedl příběhy této dvojice s kouzelným sluchátkem Vlastimil Peška z brněnského divadla Radost. Nádherný svět neotřelé fantazie Miloše Macourka a Adolfa Borna zpracovává zkušený dramatik s citem pro zvolené téma, které si bere za úkol především potěšit malé, ale i velké diváky.

Divákům je nabídnuto v logickém celku několik známých příběhů žáků 3. B a kouzelného sluchátka. A tak Mach a Šebestová pomohou tajemnému pánu v parku najít brejle a za pomoc dostanou kouzelné sluchátko, se kterým pak prožijí mnohé příhody. Mach se Šebestovou se promění v zajíce, pes Jonatán se stane klukem, Mach a Šebestová léčí Kropáčkové angínu, s celou 3. B jedou na výlet k rybníku Bezdrev a nakonec se ocitnou i na pirátské lodi.

Vlastimil Peška je i autorem několika písní, které vedle veleznámé ústřední písně Luboše Fišera, „My jsme žáci  3. B, bereme však na sebe, podobu zajíce …“, dokreslují kolorit půvabné dramatizace.

Naše inscenace oproti původní verzi hry zaznamenává drobné odlišnosti především s ohledem na zvolené scénické řešení.  V inscenaci jsou některé scény řešeny kombinací živých herců s maňásky či plošnými loutkami.

Rezervace vstupenek: www.divadlozbraslav.cz nebo 257 111 801, kultura@mc-zbraslav.cz

POINT (14.3931638 49.9761498)