Merkur není jen planeta - interaktivní výstava

Východ
Horní Počernice
25.06.2016 - 09:00


Chvalský zámek srdečně zve na parádní letní a prázdninovou interaktivní výstavu s názvem MERKUR NENÍ JEN PLANETA, která se koná od 25. června do 28. srpna 2016, denně od 9 do 17 hod.
Najdete u nás velké modely postavené z dílků stavebnice Merkur, dílničku pro volnou stavbu i ukázky robotiky. Výstava je určena dětem i dospělým, můžete si vyzkoušet různé statické i funkční modely a zkusit si některé postavit sami.

Dozvíte se mnoho i o historii Merkuru, ale můžete si i hrát v herně inspirované touto stavebnicí, kde najdete jedinečnou prolézačku ve stylu Merkuru. Znáte lepší zábavu na léto, když je moc horko nebo moc chladno? U nás se zabavíte.

Navíc jsme na prázdniny připravili doprovodné akce (komentované pro...hlídky s princeznami, rezervace času prohlídky na tel. 281 860 130):
- 17. 7. od 10 do 17 hod. Pohádková neděle na zámku se Šípkovou Růženkou a Merkurem
- 7. 8. od 10 do 17 hod. Pohádková neděle na zámku s Popelkou a Merkurem

MERKUR není jen planeta je dlouhodobý projekt agentury Ideapark s.r.o. ve spolupráci s výrobcem stavebnice MERKUR společností MERKUR TOYS s.r.o.

Stavebnice MERKUR založená na principu dílků z dírkovaného plechu, které se k sobě šroubují, je původní český vynález. Stavebnici dobře znají především současní tatínkové a dědečkové ze svého dětství. „To bychom právě chtěli změnit a přiblížit MERKUR současné dětské generaci,“ říká Petr Thomson (Ideapark).

MERKUR není jen stavebnicí na hraní, při které si děti trénují motoriku, fantazii a zručnost. Z MERKURu lze sestavit velké množství mechanických i elektrických strojů od těch jednoduchých až po programovatelné roboty. MERKUR je skvělou výukovou pomůckou pro technické předměty jako fyzika, mechanika, elektronika atp. „Proto do našich akcí zapojujeme i školy z okolí,“ upřesňuje Lukáš Krátký.

„V současnosti je velký nedostatek technických inženýrů a technických odborníků obecně a to nejen v České republice, ale v celé Evropě. Tito odborníci mohou vyrůst právě na MERKURu,“ uzavírá Petr Thomson.
 

POINT (14.6209859 50.116099)