Poutníci

Sever
Mělník
28.02.2018 - 19:30

začátek: středa, 28. 2. 2018, 19.30 hod., divadelní sál MKD

konec: středa, 28. 2. 2018, 21.00 hod.

vstupné: 180 Kč

Koncert

Koncert skupiny, která hraje už od roku 1970 a je známá svým osobitým přístupem k písním ve stylu bluegrassu a country a také svými vlastními skladbami, které přesáhly rámec těchto stylů a některé z nich u nás, dá se říct, již zlidověly.

Letošní rok soubor odehraje s koncertem který se jmenuje ,,Poutníci.“ Dramaturgie pořadu je postavena na vzpomínkách na některé bývalé významné členy skupiny. Během koncertu se představí také současná sestava a posluchači uslyší též písničky ze všech poutnických nosičů. Těch soubor vydal zatím 15 v podobě LP či CD. Zazní i písně z oblasti americké a české country hudby a kapelní hity jako je Panenka, Telegrafní cesta, Pojďme se napít či Hotel Hillary.

Skupinou prošlo za její dlouhou historii spoustu předních českých hráčů na bluegrassové nástroje. Za všechny jmenujme Roberta Křesťana, zpěváka a skladatele. Bendžisty Luboše Malinu, Svaťu Kotase či Petra Brandejse a nebo perfektního zpěváka a mandolinistu Jiřího Macha.

Poutníci hrají v současnosti v této sestavě:

kapelník, basa a zpěv – Jiří Karas Pola
mandolina a zpěv – Jan Máca
kytarista a zpěv – Jakub Bílý
banjo, dobro – Peter Mečiar

Více o skupině

Ukázka Poutníci

Napsali o skupině:

“ ... Poutníci jsou skupina z České Republiky, která používá bluegrassové nástroje jako prostředek k vyjádření svých vlastních hudebních myšlenek. Hudba zde nahraná není bluegrass, ačkoliv se mu přibližuje v některých skladbách, kde posluchač ucítí silný newgrassový vliv.”
(Bluegrass Unlimited USA květen 1999)

“ ... takto rovnou a bez skrupulí vás nejnovější CD Poutníků uchvátí a navnadí…”
(Miloš Keller, Folk&Country)

“ ... Poutníci patří k naší …grassové špičce a musím přiznat, že se mi album velmi líbilo….”
(Jiří Moravský Brabec, Folk & Country)

POINT (14.4817813 50.3539017)