Pražská muzejní noc 2016 v MeetFactory

Západ
Praha 5
11.06.2016 - 19:00

V pořadí už třináctý ročník Pražské muzejní noci proběhne v sobotu 11. června. V MeetFactory jsme nezůstali pozadu a na tento večer připravili  program, který nikomu nedá spát: dvě vernisáže, komentované prohlídky, otevřené ateliéry a afterparty až do ranních hodin.  

Galerie MeetFactory: Ztvárnění klidu / 19:30-00:00 (vernisáž)
Ztvárnění klidu představuje skupinu vizuálních a performativních umělců, kteří se věnují nehybnosti, pozastavení a zpomalení v performativním kontextu. Na výstavě využívají taková gesta, jako jsou odklon, předklon a záklon, jimiž potlačují naše očekávání kontinuity tanečních a divadelních kompozic a linií pohybu a myšlení. Výstava naznačuje, že nečekané (pohybové) rozruchy mohou generovat politický a emoční potenciál jak u umělce, tak i u diváka.  

Vystavující umělci: Rehan Ansari, Nicolás Dumit Estévez, Brendan Fernandes, Yoko Inoue, Kirsten Justesen, Claudia Joskowicz, Clifford Owens, Jan Pfeiffer, Emily Roysdon, Roman Štetina  

Galerie Kostka: Iza Tarasewicz: TURBA, TURBO / 19:00-00:00 (vernisáž)
Výzkumná praxe současné rezidentky MeetFactory Izy Tarasewicz destiluje, kombinuje, dekonstruuje a přesměrovává materiály, aby znovu objevila skryté aspekty a vztahy a upozornila na možnosti i nedostatky v porozumění a přístupu.   

Rezidenční patro: Open Studios / 19:00-00:00
Rezidenti MeetFactory představí svoje aktuální práce. Ateliéry otevřou: Alicja Rogalska (PL), Cristina David (RO), Urban Space Epics (US), Anne-Claire Barriga (FR), Iza Tarasewicz (PL), Alice de Mont (BE), Anna Konjetzky (DE), Robert Šalanda (CZ), Viktor Valášek (CZ)

Komentovaná prohlídka rezidenčního patra / 20:30
Od 20:30 vás čeká komentovaná prohlídka rezidenčních ateliérů s kurátorkou rezidenčního programu Zuzanou Jakalovou.  

Afterparty Pražské muzejní noci 2016 v MeetFactory / 22:00-04:00
Závěrečný večírek letošního ročníku muzejní noci se ve smíchovské továrně ponese ve stylu experimentální elektroniky. V rámci večera vystoupí prospektor post-internetového hudebního vesmíru M.E.S.H. (DE), radikální zvuková experimentátorka Kablam! (SE/DE) a projekt spojující akustické a vizuální umění TOLE (DE/CZ).  

Koncerty zúčastněných umělců jsou připravovány ve spolupráci s iniciativou SHAPE – mezinárodní platformou pro mobilitu, vzdělávání a propagaci evropských hudebních a audiovizuálních umělců.  

Divadlo MeetFactory: Nezatížení (scénické čtení) / 20:00 a 21:00
Divadlo MeetFactory uvede v galerijních prostorách scénické čtení divadelní hry Rehana Ansariho Nezatížení. Autor, jehož dílo bude zároveň divákům představeno v rámci skupinové výstavy Ztvárnění klidu, se ujme rovněž režie, přičemž scénické čtení bude probíhat v češtině. 

   
   
   

 

POINT (14.4041058 50.0742802)