Revival Night - Špejbl´s Helprs a Lucie revival LR

Západ
Beroun
31.03.2017 - 20:0023:00

Na počátku všeho stála touha několika muzikantů, tak trochu unavených tvorbou vlastních, nebo snad raději pseudovlastních songů (každý trochu sebekritický autor hudby všeobecně známé pod názvem rock n‘ roll jistě ví o čem je reč), zahrát si staré, ale nestárnoucí, dokonale vymyšlené songy. Původním záměrem nově vznikající skupiny bylo prezentovat díla rozličných autorů světové i domácí scény a bavit tím hlavně sebe a návštevníky svých vystoupení. Ovšem záhy po nastudování několika písní kultovní australsko-skotské formace AC/DC bylo jasné, že právě tato muzika, při jejímž poslechu většina z nás prožívala své první rockerské sny již v období povinné školní docházky, je našim srdcím nejbližší. A tak vznikl tribute band.

Když tribute, tak precizně. Tak by se dalo formulovat motto našeho snažení. Velkou devizou skupiny Špejbl’s Helprs je zpěv v podání Petra Průši, který se (nejen dle našeho názoru) vypořádal s originálním projevem Briana Johnsona téměř dokonale.

Od ledna 2014 hraje kapela v tomto složení: Petr Průša – zpěv, Petr Kollert – sólová kytara, Ivan Eis nebo Zdeněk Melín – doprovodná kytara, Martin Skala – basová kytara a Marek Stark – bicí nástroje. Z tohoto místa patří velké poděkování za dlouholetou spolupráci našemu bývalému členu Petru Kopsovi (basová kytara).

Skupina má za sebou mnohaleté putování nejen po České republice s velmi pozitivním ohlasem u posluchačů. Naším záměrem zůstává hrát, rozšiřovat repertoár (v současné době čítající desítky skladeb) a bavit tak co nejvíce návštěvníků na koncertech po celé ČR i v zahraničí.

LUCIE REVIVAL
Skupina Lucie revival vznikla na jaře 2005 a byla v té době prvním a jediným revivalem nejslavnější České polistopadové kapely Lucie. Během krátké doby začala vystupovat po celé republice i na Slovensku, kde má Lucie také mnoho příznivců. Kapela vystupuje na nejrůznějších akcích a získává si renomé zejména u posluchačů, kteří jsou v dnešní (stále těžší) době ochotni přijít na živý koncert, ale i u pořadatelů nejrůznějších V.I.P. akcí, firemních večírků a dalších. Je třeba zmínit, že kapela se soustředí pouze na živá vystoupení a chce tak dát možnost si poslechnou a pobavit nejen známými, ale i méně známými písničkami dnes již rozpadlé Lucie a také znovuobrozených Wanastových vjecí.

To je tak souhrnem vše,zbývá snad jen dodat, že:

Lucie revival si rozhodně nechce hrát na Lucii originál. Není v jejím zájmu, aby ji někdo s originálem srovnával, jelikož to není možné ani u tohoto revivalu, ani u revivalů, které si naivně na originál hrají. Důležité je, aby se posluchači bavili a odnesli si z koncertu dobrý pocit. 


Vstupenky můžete kupovat v Městském informačním centru, tel. 311 654 321 nebo na místě před začátkem akce.

Cena 200/250,- Kč.

POINT (14.0862836 49.9672047)