Změny v dopravě: Prague Pride stopne autobusy i tramvaje

Jaké změny nás čekají?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Možná zrovna neplánujete účastnit se Prague Pride, přesto může mít tato akce vliv i na vás. Jaké budou změny v provozu tramvají a autobusů v Praze?

Dokonce i když nejste fanouškem, nebo se zkrátka jen nemůže zúčastnit pravidelného Prague Pride, tohle rozhodně musíte vědět. Během konání akce dojde v sobotu 12. srpna k omezení dopravy na náměstí Republiky, Revoluční, Na Františku a na Čechově mostě. Omezení sice nebudou trvat dlouho, ale dotknou se mnoha linek, a to jak autobusových, tak tramvajových. 

Na co se připravit? 

Změny v provozu můžete čekat jen od 13:45 do 15:00, zato na mnoha spojích. Zároveň se změnami probíhá i výluka od Strossmayerova náměstí na Vltavskou. 

  • Linka číslo 8 je v úseku Florenc – Strossmayerovo náměstí vedena obousměrně přes zastávky Vltavská, Dělnická, Nádraží Holešovice a Výstaviště Holešovice.
  • Linka číslo 15 je v úseku Masarykovo nádraží – Čechův most vedena obousměrně přes zastávky Bílá labuť, Vltavská, Dělnická, Nádraží Holešovice, Výstaviště Holešovice a Strossmayerovo náměstí.
  • Linka číslo 17 je v úseku Staroměstská – Čechův most vedena obousměrně přes zastávky Malostranská.
  • Linka číslo 26 je v úseku Masarykovo nádraží – Strossmayerovo náměstí vedena obousměrně přes zastávky Bílá labuť, Vltavská, Dělnická, Nádraží Holešovice a Výstaviště Holešovice.
  • Linka číslo 36 je ze zastávky Nábřeží Kapitána Jaroše vedena přes zastávky Čechův most a Malostranská do obratiště Špejchar a shodně zpět směr Dělnická. Odtud pak pokračuje jako linka číslo 6 směr Kubánské náměstí.
  • Linka číslo 41 je v úseku Masarykovo nádraží – Výstaviště Holešovice vedena obousměrně přes zastávky Bílá labuť, Vltavská, Dělnická a Nádraží Holešovice.
  • Provoz autobusové linky číslo 194 je dočasně přerušen v celé trase (Florenc – Malostranská – Florenc).
  • Linka číslo 207 je v úseku Florenc – Staroměstská vedena obousměrně po odklonové trase (zrušeny zastávky Bílá labuť, Náměstí Republiky, Dlouhá třída, Nemocnice Na Františku a Právnická fakulta).
     

Provoz metra zůstává nezměněn, je však jisté, že pod návalem návštěvníků akce je potřeba počítat se zpožděním a narvanými vozy. Přesto bude v době konání akce nejrozumnější použít městskou hromadnou dopravu, protože silnice budou zacpané a policie má v plánu kontroly, které neminou ani řidiče.