Kompletní generálka: Kolín opraví Slovenskou ulici, nový kabát dostanou i další místa

Letos by se mělo pokračovat i v rekonstrukci autobusového nádraží
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Kolín koncem března zahájí rekonstrukci Slovenské ulice. Opravovat se bude vozovka, chodníky, parkoviště i veřejné osvětlení. V letošním rozpočtu má radnice na akci vyhrazenou částku pět milionů korun. V rámci oprav po celém městě to však zdaleka není konečná suma.

Součástí prací budou také sadové úpravy a instalace městského mobiliáře. Od křižovatky s Tyršovou ulicí bude ulice v délce 80 metrů ponechána obousměrná, lidé se tak budou moci lépe dostat například do místního fitness centra.

"Zbylá část ulice bude zúžena a zjednosměrněna, v prostoru získaném zúžením vzniknou nové chodníky a podélné a kolmé parkovací stání s 38 místy. Z ulice budou odstraněny neperspektivní dřeviny a budou vysazeny nové stromy a keře," řekla mluvčí kolínské radnice Iva Blümelová.

Ulice bude po dobu stavebních úprav kompletně uzavřena. Předpokládaná doba realizace je minimálně do konce června.

Co dalšího se opraví?

Na jaro plánuje Kolín rekonstrukce i dalších ulic. Už 1. února začaly stavební práce v Kouřimské a Okružní ulici, v nejbližší době začne oprava Bachmačské ulice. V rozpočtu na letošní rok město počítá také s pokračováním oprav Pražské ulice a s rekonstrukcí ulic Mistra Jana Husa, Masarykova, Na Magistrále, Kolínská, Nerudova a Ratibořská. Celkové náklady na opravy ulic by letos měly dosáhnout zhruba 80 milionů korun.

Kolín letos hospodaří s přebytkovým rozpočtem ve výši zhruba 1,2 miliardy korun. Do investic dá radnice 513 milionů, zhruba o 80 milionů více než loni. Mezi největší akce patří dokončení opravy autobusového nádraží a rekonstrukce okolí chrámu svatého Bartoloměje.