Hlíva ústřičná. Vypěstujte si elixír mládí

Hlíva získala přezdívku elixír mládí
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Královna mezi houbami je napěchovaná vitaminy a látkami, které podporují imunitní systém. Díky těmto složkám je využívaná i v boji s rakovinou.

Hlíva ústřičná se považuje za zázrak mezi houbami. Má výbornou chuť a v kuchyni se využívá na mnoho způsobů. Díky svým zdraví prospěšným složkám získala přezdívku elixír věčného mládí.

Léčivé účinky hlívy ústřičné intenzivně studují v Číně a Japonsku.

Hlíva je napěchovaná vitaminy a dalšími cennými látkami

Na hlívu ústřičnou nedají houbaři dopustit nejen kvůli její chuti, ale především kvůli vysokému obsahu vitaminů. Můžeme jmenovat vitamin B, C, D a K. Nechybí ani stopové prvky, jako je železo, draslík, fosfor, zinek, sodík, selén, bor a jód.

Vyznáváte zdravý životní styl? Potom jsou superpotraviny to pravé pro vás!

Nejdůležitější složkou jsou beta 1,3-D glukany, které zlepšují stav imunitního systému, obnovují

obranný systém těla, a tím umožňují lepší prevenci před onemocněním. Rychlejší rekonvalescenci a rehabilitaci, poskytují ochranu proti záření, ať už rentgenovému, nebo ozařování při léčbě rakoviny.

Hlíva je vzpruhou pro lidský organismus

Zařadit hlívu ústřičnou do našeho jídelníčku doporučují nejen zarytí houbaři, ale i přední zdravotníci. Mnohaleté testy dokázaly, že tato nenápadná houba snižuje hladinu cholesterolu v krvi, upravuje krevní tlak, posiluje cévní stěny a celý imunitní systém, předchází také infekčním chorobám.

Mezi její další super účinky můžeme jmenovat uvolňování ztuhlosti kostí, svalů a šlach, dále působí příznivě na trávicí systém a je nepřekonatelnou pomocnicí při léčbě ekzémů, kožních alergií a bradavic.

Produkty z hlívy ústřičné se doporučují užívat při léčbě rakoviny.

Hlíva získala přezdívku elixír mládí

Hlíva vyrůstá ze stromů, vypěstovat ji můžete na špalku dřeva

V přirozeném prostředí vytváří hlíva plodnice na kmenech stromů, a to především na listnatých stromech. Nejvíce se jí daří na topolech, vrbách, olších, osikách, ořešácích, jasanech. Vhodné dřevo je také bukové.

Pro pěstování si připravte alespoň tři špalky dřeva a vrtačkou do nich vyvrtejte otvory. Tyto otvory by měly být široké dva centimetry a hluboké tři centimetry. Připravené špalky naočkujte koupenou sadbou a přikryjte menším odřezkem dřeva. 

Pro růst je ideální teplé a vlhké prostředí, teplota by neměla klesnout pod 25 °C. Sklízet můžete po třech měsících. 

Pěstujte lotos. Udělá z vaší zahrádky kouzelné místo.