Další průšvihy vedení Středočeského kraje. Smlouvy s kladenskou knihovnou jsou hodně zvláštní

Jaké smlouvy jsou ještě nestandardní, čeho všeho se od vedení kraje dočkáme?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Po pochybných smlouvách s externisty, kteří za podivné služby dostali v předminulém roce pět milionů korun, má vedení Středočeského kraje zaděláno na další vážný skandál. Jedná se o smlouvy sjednané Středočeskou vědeckou knihovnou v Kladně, jejímž zřizovatelem je Středočeský kraj. Ty v minulém roce uzavřel její bývalý ředitel a člen ČSSD Robert Georgiev, který patřil k blízkým spolupracovníkům exhejtmana Davida Ratha nepravomocně odsouzeného za korupci. 

/KAUZA SMLOUVY/ Lidé najatí Robertem Georgievem dělali za desítky tisíc korun práce, o nichž existují pochybnosti, že je tato instituce vůbec potřebuje. A pokud ano, tak se jí měli zabývat pracovníci knihovny a nikoliv externisté.

Jednou z takových činností bylo například vyhledávání informací o parašutistických výsadcích ze Západu za II. světové války. Rovněž sociální demokrat Michail Odarčenko za to loni dostal 30 tisíc korun. Škodný po svém odchodu ovšem nezůstal ani pan Georgiev, který si v knihovně zařídil poradenství, které tam už ovšem za 560 tisíc korun zajišťovala jiná firma.

ANO, líp je pouze někomu

Se sociální demokracií se ovšem pojí další kauza, a to ustanovení nové ředitelky Památníku Karla Čapka ve Strži u Dobříše, což je také příspěvková organizace Středočeského kraje. Stala se jí Alice Seidlová, snacha krajského radního pro školství Zdeňka Seidla za ČSSD. Paní Seidlová sama uvedla, že o Karlu Čapkovi se učila ve škole. A to je kromě protekce asi jediná kvalifikace, kterou pro tuto pozici má. Nelze se divit, že její jmenování vyvolalo velké pobouření veřejnosti.

ANO, bude líp, hlásalo kdysi Babišovo hnutí, které společně se sociálními demokraty a za tiché podpory KSČM vládne Středočeskému kraji. Ovšem ukazuje se, že je líp pouze pro někoho. Pro ty, kteří jsou nyní ve středních Čechách lidově řečeno u koryt, vysmívají se obyčejným lidem, kšeftují beze studu s dobře placenými místy a myslí si, že jim všechno projde. Byl bych proto rád, kdyby si obyvatelé Středočeského kraje uvědomili, co se děje, že byli v podstatě současnými krajskými vládci podvedeni.  

Michael Pánek, středočeský krajský zastupitel za ODS