Horoskop pro psy v roce psa? Poznejte svého mazlíčka podle zvěrokruhu

Horoskop není jenom pro lidi
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Stejně jako lidé, tak i psi mají svůj den narození, ke kterému se váže znamení zvěrokruhu. Zdá se vám to nedůležité? Naopak. Vlastnosti vašeho čtyřnohého miláčka jsou často dané právě jeho znamením. Tam, kde nepomůže výchova, třeba zapůsobí psí horoskop. 

Jediné, co potřebujete zjistit, je datum narození vašeho pejska a následně je práce velmi snadná. Psi mají totiž úplně stejně rozvržený horoskop jako lidé. Kdo by řekl, že na pejska přeci hvězdy a astrologie nefunguje, byl by zásadně na omylu. Povaha vašeho mazlíčka je právě často ukrytá v jeho horoskopu. Nevěříte? Ověřte si to sami. 

Beran (21.3. - 20.4.)

Velitel, nikoli poskok. S pejskem ve znamení Berana to není vůbec jednoduché. Poslouchá jen v momentě, kdy se mu zachce. Jeho silná osobnost vám při výchově způsobí nejednu vrásku na čele. Svéhlavý a energický miláček vydá za dva psy. Pokud chcete více než jednoho pejska, určitě si nepořizujte dva ve znamení Berana, protože nebudete vědět, kde vám hlava stojí. 

Býk (21.4. - 21.5.)

Pes ve znamení Býka je většinou nadměrně uštěkaný. Jestli ho musíte přes den nechávat doma o samotě, vaši sousedé nebudou mít radost. Je totiž schopen proštěkat celý den. Říká se však, že ten, kdo štěká, nekouše a pejsci v tomto znamení vám dají tolik lásky, kolik jen umí. Počítejte, že lehké to s ním mít rozhodně nebudete. 

Blíženci (22.5. - 21.6.) 

Pejsek ve znamení Blížence je asi ten úplně nejvěrnější. Problémem je, že může být skoro až závislý. Patří k němu tak kňourání, štěkání a někdy i otravné dotírání. Máte ho stále u nohy a neustále bude chtít vaši pozornost. Odměna v podobě nějaké dobroty se pro něj stává závislostí. 

Rak (22.6. - 22.7.)

Mistři světa v mazlení. Znamení Raka je jedno z těch, které potřebuje velkou porci lásky. Mílius, který se hodí ideálně k dětem, rozhodně nikomu neublíží. Zlé hlasy tvrdí, že se jedná naopak o rváče, které je dobré uklidit někam na zahradu, ale to se vyloženě pletou. Pejsci ve znamení Raka lásku odmění věrností. 

Lev (23.7. - 22.8.)

Hledáte pejska do početné rodiny? Znamení Lva je přesně pro vás. Miluje kolem sebe velký počet lidí a je ideálním ochráncem vaší smečky. Hodí se také k dětem a je velmi disciplinovaný. Pokud chcete vychovaného klidného pejska, tak si buďte jisti, že pes narozen ve znamení Lva vás nezklame. 

Panna (23.8. - 22.9.)

Náladový pejsek, kterému musíte věnovat poctivou a pečlivou výchovu, jinak to budete mít velmi složité. Špatně snáší změny a jeho povaha se mění ze vteřiny na vteřinu. Budou chvíle, kdy vás poslechne na slovo, ale také může být vůči vašemu rozkazu totálně imunní. Neodpustí vám ani sebemenší křivdu, protože jeho paměť je velmi dobře vyvinutá. 

Váhy (24.9. - 23.10.)

Pejsek, který když nemá dostatek pozornosti, vadne jako květina. Bez nadsázky se jedná o depresivní typ pejska, který nemá rád změny a na vše si zvyká pozvolna. Potřebuje tak neustále projevovat lásku hlazením a mazlením. Jedná se však o velmi klidné psy, kterých si možná za celý den ani nevšimnete.

Štír (24.10. - 22.11.)

Neposlušní psí Štíři nemají konkurenci. Tak nezávislého psa mít doma rozhodně nechcete. Když po něm vyžadujete poslušnost, brzy zjistíte, jak naivní jste byli. Tvrdý a poctivý výcvik bude fungovat jen za předpokladu, že na konci dřiny bude čekat lahodná odměna. 

Střelec (23.11 - 21.12.)

Pokud hledáte pejska, který je pozitivní a hravý, tak ten narozený ve znamení Střelce vás rozhodně nezklame. O to víc špatně nese, když je omezován vodítkem nebo řetězem. Potřebnou svobodu promění v hravost a dobrou energii. Nejedná se ani trochu o agresivního pejska. 

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Pes, jenž je spořivý. Svoji odměnu si nejdříve prověří a schová či zahrabe na horší časy. Velmi váhavý jedinec je skvělým hlídačem, který se před nebezpečím nerozsype, ale naopak se statečně postaví nepříteli. Největší štěstí nachází v přírodě, kde se může svobodně a bez problému pohybovat. 

Vodnář (21.1. - 19.2.)

Bez lásky to prostě není ono. Své o tom ví i pejsek narozený ve znamení Vodnáře. Jeho povaha se zásadně odvíjí od toho, kolik lásky mu dáváte. V určitém směru se jedná o velkého závisláka, který se však odmění neskutečnou věrností. 

Ryby (20.2. - 20.3.)

Pes postelový… Tak nějak by se encyklopedicky mohl pojmenovat pes, který je narozen ve znamení Ryb. Čím blíže je vám, tím roste jeho štěstí. Pes, jenž rozhodně nesnáší samotu, bude jistě v mnoha chvílích vašeho společného života otravný, ale na to brzy zapomenete.

Poklad Národního muzea. Nejstarší fosilie na světě se našla jenom náhodou. Více čtěte zde.
Klíčová slova:
pes