ZIKMUNDOV: Kdy jste si naposled dělali přesně to, co jste chtěli?

Odpočívat můžete u bazénu, který je mezi penzionem a stájemi. Válení u vody vám bude zpříjemňovat řehtání koní a všudypřítomné vlaštovky.
Zobrazit fotogalerii (18)
 

Zikmundov je jedno z mála míst, které dostojí slibům a chvalozpěvům, které slýcháte předtím, než tam jedete. Krásné prostředí a milý personál vám opravdu dovolí odpočinout si a dočerpat energii.

"Vybrali jsme si pokoj Acquarius, dvoulůžkový pokoj v prvním patře penzionu s výhledem do lesa. Výhled oceníte především ráno, kdy vás postupně probere slunce a následně nádherný výhled na probouzející se přírodu," popisuje Michelle Losekoot, která Zikmundov navštívila na konci července. Pokoj má klimatizaci, sprchový kout a ta bedýnka na okně je bluetooth reproduktor Beoplay Beolit od Bang & Olufsen.

Odpočívat můžete u bazénu, který je mezi penzionem a stájemi. Válení u vody vám bude zpříjemňovat řehtání koní a všudypřítomné vlaštovky.

Amazing Places
Chcete tipy na stylové ubytování v tuzemsku? Tak mrkněte na stránky www.amazingplaces.cz, případně na jejich Facebook

Kdykoliv budete mít chuť, donese vám skvělý kuchař k bazénu sklenku vína, limonády, oběd nebo svačinu.

Skvělé jídlo na vás čeká i po zbytek dne. Na snídani si vyberete ze švédských stolů, na stole najdete třeba domácí sýry z lokální kozí farmy, domácí marmelády z nedaleké farmy nebo domácí pomazánky. Pokud byste si radši dali míchaná vejce nebo cokoliv jiného, stačí říct kuchaři.

Večeře je tříchodová, předkrm, hlavní jídlo a dezert. Pan kuchař Kuchař (ano, opravdu se jmenuje Kuchař) ji servíruje přímo na místě. 

Skvělé jídlo na vás čeká i po zbytek dne.

V prostorách restaurace můžete zůstat ještě dlouho po večeři, pít skvělé víno, povídat si, číst si nebo pracovat. "V celém penzionu je wifina, a i když od personálu z legrace uslyšíte, že na Zikmundově se nepracuje, najdete zde ráno i večer pár odpadlíků, kteří si řeší poslední mejly," usmívá se Losekoot.

Sedět můžete samozřejmě i venku, budete tak mít výhled na přilehlé pastviny.

Vyjet si můžete zikmunďáckým autem BMW i3, které vám ochotně zapůjčí. "Jelikož jsme celý den

Sedět můžete samozřejmě i venku, budete tak mít výhled na přilehlé pastviny.

popíjeli koktejly, byl Michal Dujka, ředitel penzionu, tak zlatý, že nás na kozí farmu sám odvezl," přiznává Michelle.

Na nedaleké kozí farmě si můžete vykoušet dojení koz - dojí se vždy ráno a večer. Pokud byste si chtěli ze Starých Hutí odvézt originální suvenýr, můžete si tu nějaké to kůzle i kopit. My jsme odolali jen o chlup.

"A tady povinné amazing selfíčko. Pánové Dujka s Kuchařem jsou muži na správném místě. Chtěli jsme si je vzít s mou kamarádkou domů, ale oba se bránili. Také jsme tedy měli jen středně velká zavazadla. Takže jsme vám je tam nechali. Využijte toho, než je ukradne někdo jiný. Pochopíte, až vyzkoušíte," nabádá mladá cestovatelka.

Celý pobyt je odpovědí na otázku, kterou vám Zikmundovští kladou na svém webu: Kdy naposledy jste dělali přesně to, co jste chtěli? 

Pro Amazing Places napsala Michelle Losekoot