Kino pod otevřenou oblohou. Poslední dny léta využijte netradičním kulturním zážitkem

Letní kino kasárna Karlín
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Plátno bojuje s větrem, promítač se třese, když se blíží bouřkové mraky. Letní kina mají bezesporu zcela jinou atmosféru než ty v uzavřeném prostoru. Kulturní zážitek tak dostává nový rozměr a pod otevřenou oblohou se může stát cokoli. Kam do letňáku vyrazit ještě v poslední srpnové dny? 

Tropické počasí se už s Českou republikou pomalu loučí, ale pokud se ještě namane nějaký teplejší večer, neváhejte a vyrazte do kina. Nikoli s popcornem v ruce, ale spíše s pivem či dobrým vínem. Tentokrát se totiž vydáme na prohlídku pražských letních kin pod otevřenou oblohou. Kam můžete dorazit ještě v srpnu? 

Žluté lázně

Zajímají vás spíše mainstreamové filmy v poněkud barevnějším prostředí? Žluté lázně jsou ideální volbou. Nějaký namíchaný drink a pocit pláže nedaleko centra Prahy dokresluje v úterý a v sobotu letní kino. V programu najdete takové pecky, jako je Pomáda či Mamma Mia!. Neváhejte a poznejte Žluté lázně také jinak než jenom skrze opalování či nestoudné pitky. Trocha kultury občas neuškodí… 

Kasárna Karlín

Až do poloviny září můžete pravidelně ve čtvrtek a v sobotu navštěvovat unikátní prostor bývalých kasáren Karlín, které se proměnily v kulturní prostory. Letní kino je zde k dispozici s velmi zajímavým filmovým programem a hlavně výjimečnou atmosférou. Výhodou je, že když se spustí déšť či bouřka, promítání se přesouvá do vnitřních prostor kasáren. Filmy z dílny Miloše Formana, Stanleyho Kubricka, Woodyho Allena či Alfonse Cuaróna vás ještě čekají, tak neváhejte a poznejte nový zajímavý kousek Prahy… 

V továrně na Smíchově

Častí návštěvníci už vědí. Meetfactory je prostě fajn a její program oslovuje možná jenom vymezený okruh lidí, ale stejně tak stojí za to se tam minimálně jednou za léto podívat. Ani se nemusíte přemáhat. V místním letním kině sice probíhají poněkud vyhraněné filmové kousky, ale tak proč si občas u filmu nezapřemýšlet, že? Takový Požár na moři či film Po bouři nakonec zůstane dlouho ve vaší paměti. Nebuďte líní a chtějte od sebe a od filmu něco víc než jen povrchní zábavu. 

Stalin by se červenal

Jo, to od těch slavných padesátých let se svět naštěstí poněkud změnil a z vrchu Letenských sadů na Prahu nekouká Stalin a fronta na maso, ale kyvadlo a mládež, která využívá krásného výhledu a třeba taky letního kina. Každý čtvrtek se zde totiž zcela zdarma odehrává program, který je dobrý nepřehlédnout. Když vám unikne film, jistě se sem můžete vrátit jiný den na nějakou párty nad Prahou. 

Sídliště má svůj letňák

Černý most. Ještě před několika lety by nikoho nenapadlo, že se toto sídliště promění ve velmi lukrativní prostředí na život. S ohledem na atraktivitu místa dokonce přibývá i několik zajímavých atrakcí, které mají něco společného s kulturou. Obrovské nákupní Centrum Černý Most totiž každý čtvrtek promítá zdarma filmy na střeše. Podívat se můžete na filmy, které byly nominovány na Českého lva. 

Klíčová slova: