Užijte si dovolenou jako single. Cestovatelská seznamka to jistí

 

Rádi byste někam vyrazili, ale ubytování a cestovné je pro jednu osobu dost drahé. Sníte o tom, že se budete alespoň cachtat u moře v Chorvatsku, nebo toužíte procestovat okolní státy. Cestování nikdy nebylo snažší, když se seznámíte s partou stejných nadšenců do cestování - na cestovatelské seznamce.

Možná už máte vysněnou lokalitu vybranou celou věčnost, letenky pro dva máte koupené už půl roku dopředu, všechno plánujete do posledního puntíku. Ale pak se třeba rozejdete a už jste zase single. Nezbývá než pozvat nějakého kamaráda, nebo to všechno odpískat. A když jste dlouhodobě single dobrovolně, protože zkrátka nemáte náladu pořád na nějaké to "omezování", které z interakce s druhým pohlavím plyne, jste na to cestování úplně sami. 

 

Paradoxně cestování s partou stejně naladěných lidí může být o dost levnější než cestování jenom v páru. Vždycky se najde někdo, kdo má větší auto, nebo někdo, kdo už v lokalitě, kam chcete vycestovat, už někdy před vámi byl. Parta lidí má další velké výhody. Jeden mluví třeba plynule česky a slovensky, další mluví plynule italsky, třetí německy, čtvrtý pak původně pochází z Polska, takže ani tam nebudete mít problém. Můžete si dokonce rozdělit úlohy předem a říct si, kdo co naplánuje. Takže to pro vás bude daleko větší zábava, než když budete na všechno sami. 

 

Jak poznat někoho na spolucestování? 

Asi úplně nejrychlejší je zeptat se všech svých známých. Možná tak velmi dobře poznáte někoho, o kom jste ani netušili, že ho cestování zajímá stejně jako vás. Přijdete na to, kolik lidí ve vašem okolí je ochotných cestovat. Je možné, že najdete třeba dva lidi, a tak už můžete vystupovat jako parta, která někam plánuje vyrazit - a hledat můžete společně. Cestovatelská seznamka je dostupná i jako skupina na Facebooku, využít můžete také naši seznamku ČtiDoma.cz.

 

Jak ušetřit jinak. Vyzkoušejte spolujízdy

Na cestování se dá ušetřit i jinak. Můžete cestovat například s někým v autě. V dnešní době už to nemá nic společného se stopem. Najdete si slušného a spolehlivého řidiče, který má spoustu kladných hodnocení a jede na místo, kam se potřebujete dostat. Ceny jsou velice příznivé. Za takovou cenu nemáte šanci se na to místo sami dopravit. Odhadem to často bývá třeba jen 300 Kč někam daleko za hranice v okolních státech.

Vyzkoušíte spolucestování?

Ano
84% (32 hlasy)
Ne
16% (6 hlasů)
Celkem hlasů: 38

 

Kam se podívat ve středních Čechách:

Hurá za ochočenými netopýry! PŘEHLED letních akcí v Týnci

Jaké skalní poklady skrývají střední Čechy? 

Tip na výlet: Raději černá křídla než růžová pouta (Kutná Hora)

Kam v Benešově a Konopišti? PŘEHLED akcí na červenec a srpen

Kam v červenci v Poděbradech? Velký PŘEHLED akcí

„Nemám na to peníze“ patří mezi nejčastější výmluvy, proč nevyrazit na dovolenou. Přitom i cestování za hranice vyjde dost levně, pokud splníte určité podmínky. Je tady první díl seriálu "Jak ušetřit na cestách". Poučte se od náruživých cestovatelů.