Pivo a dobré jídlo, tak ožily v sobotu Měšice

Spolu s organizátory
Zobrazit fotogalerii (16)
 

První měšický pivní festival se těšil velké návštěvnosti a ohlasu veřejnosti. Mohli jste ochutnat spoustu piv a účastnit se například tomboly. Jak se nám tady líbilo a co se v Měšicích chystá dál?

Historicky první pivní festival v Měšicích odstartoval v sobotu dopoledne a probíhal až do večerních hodin. Organizátoři si přejí, aby se z akce stala tradice. I přes problémy s elektřinou bylo nakonec všechno v pořádku. Co jste mohli vidět a ochutnat?

Co všechno se děje v Měšicích? Aktuálně se bude opravovat zdejší železniní přejezd. Měšický železniční přejezd se dočká opravy

Na výběr bylo hned z několika malých pivovarů, a to nejen místních, ale i přespolních. Byl tady například minipivovar U Sudů s výborným bezinkovým pivem, tradiční Svijany nebo pivo až z jihočeských Prachatic.

Dáte si s námi pivo na příští akci?

K jídlu jste mohli pořídit všelijaké dobroty od klobásy přes koláče až k srbským pochoutkám. Ti, kterým by nestačilo pivo, měli možnost občerstvení u stánku s koktejly. Nechyběla ani zábava pro děti v podobě aquazorbingu, jumpingu nebo skákacího hradu.

K poslechu hrála živá kapela, tu jsme bohužel s kolegyní Radkou nestihly. Přibližně v polovině odpoledne přijel starosta Líbeznic Martin Kupka, aby spolu s kandidátkou na senátorské křeslo Veronikou Vreciónovou a místostarostou Měšic Janem Richterem vyhlásili tombolu.

Nechyběly ani stánky s nejrůznějšími doplňky, náušnicemi nebo pouťovými prstýnky. Nejmenší návštěvníci, spolu s námi, využili malování na obličej. O festivalu a novinkách z obce jsme se bavili s místostarostou Janem Richterem.

 

Chcete nás pozvat na akci ve vaší obci či městě? Pište na zelenkova@ctidoma.cz nebo na info@ctidoma.cz! 

 

Jak si užíváte festival?

Festival si užíváme naplno, je tady mnoho lidí, za což jsme vděční a rádi. Tohle byla první akce, ale doufám, že nás obec, případně okolní obce podpoří. Doufáme, že jsme to zaštítili natolik, že obec uvidí naší snahu. Lidé mají co pít, je tady několik minipivovarů a jídlo.

Co bylo nejtěžší

Nejtěžší byla samotná organizace. Jsme zde od 6 od rána, měli jsme problémy s elektřinou, naštěstí nám pomohli místní a ředitelka centra volného času. Organizace je vždycky těžká, ale když pak vidíme, že lidi jsou, tak jsme nesmírně rádi.

Jak přišel nápad?

Nápad vzešel od mých kolegyň pořadatelek, které takto pořádají několik pivních festivalů nejen v malých obcích, ale i v Praze. Já jsem jim pouze pomohl.

Samotná realizace?

Ta trvala přibližně měsíc - dva. Měli jsme rozdělené úkoly, takže to klapalo. Jsem rád, že akce je a že lidé přišli.

Co se chystá?

Chystáme další akci – Měšický jarmark, který proběhne spolu s prvním Měšickým vinobraním 1. října. Doufáme, že v srpnu otevřeme víceúčelové hřiště, které jsme vystavili z dotací.

V minulosti jsme psali o zdejších problémech, obci chybí kruhový objezd, most zde je v dezolátním stavu. Jak to s nimi vypadá? Změnila se situace?

Kruháč, to je velmi ošemetné téma, nicméně se nám podařilo spojit s majiteli pozemků, se kterými jednáme a budeme urgovat dopisy na kraj. Doufám, že to dobře dopadne. Nedáme se, dokud kruhový objezd nebude stát.

Most je potvrzený, dostali jsme dotaci ve výši 2 milionů, děláme projekty, zaměřuje se, doufáme, že realizace proběhne co nejdříve, já to vidím tak za 2-3 roky.  

Podrobnosti o opravě mostu si můžete přečíst v článku: V Měšicích se dočkají mostu za 69 milionů