Tip: Přírodní koupaliště, které si zamilují vaše děti, ale i vy

 

Nedaleko Prahy v krásné přírodě najdete koupaliště Vyžlovka. Dětské hřiště, zeleň zajišťující stín i pozvolný vstup do vody ocení celá rodina.

Koupání v krásné přírodě

Vyžlovku najdete východně necelých 20 km od Prahy v blízkosti jevanských rybníků a přírodní rezervace Voděradské bučiny. Koupání se tak dá krásně spojit s celodenním výletem do přírody nedaleko Prahy.

Skvělé vybavení

Koupaliště je orientováno na jih, takže zde rozhodně není o sluneční paprsky nouze. Dostatek míst je však i ve stínu stromů.  V areálu samozřejmě nechybí ani sprcha či převlékárny. Přírodní koupaliště  nabízí také občerstvení s posezením uvnitř i venku s výhledem na rybník a okolní lesy. Na koupališti si můžete zahrát ruské kužely, ping pong, petangue, kroket, beach volejbal. Koupaliště je kromě pravidelného měření kvality vody celkově velmi dobře udržováno.

Parkování je před areálem zdarma. Z Prahy na Vyžlovku jezdí PID ze stanice Háje č. 381, 382 a 387. Vstupné je pro dospělého na celý den 30 Kč pro děti 15 Kč.

Jaká je kvalita vody na středočeských koupalištích čtěte zde.

Dáváte-li přednost přírodnímu koupání před bazény, pak najdete v okolí Prahy hned několik jezer.

Jezero Konětopy

Kromě koupaliště Lhota se kousek za Konětopy se nachází  jezero. Uvnitř oploceného areálu jezer je vyhrazená plocha k parkování, sociální zařízení a možnost zakoupení občerstvení. Je zde možnost rybaření za poplatek. Vstupné dospělí 50 Kč, děti do šesti let zdarma. Parkovné na celý den 50 Kč.

Jezero Sadská

Přibližně 40 km od Prahy je příjemné přírodní koupání v jezeru Sadská. Přes léto jsou zde stánky s občerstvením, vstupné se platí pouze na parkoviště 20 Kč. Z jedné strany jezera u chatovéoblasti však musíte počíatta s tím, že je zde omezený vstup, jelikož jsou pozemky kolem vody v soukromém vlastnictví. V podstatě tu tak k dispozici zůstává jen jedna pláž.