Tip na víkend: Běžte lovit Pokémony, v noci se vydejte do ZOO

Byli jste se někdy podívat v ZOO ve večerních hodinách?
 

Víkend před námi je tentokrát velmi nabitý. Vydejte se lovit Pokémony na Staromák nebo se sportovně vyblbněte na Flyboardingu. Rozhodně nebudou chybět ani festivaly čaje, dobrého jídla a rockové hudby. A což takhle v noci zajít do ZOO? 

Pokud ještě nevíte co s víkendem, měli byste se začít psychicky připravovat už v pátek. Tento víkend je totiž velmi nabitý událostmi a akcemi, které nesmíte zmeškat. Začněte už dnes a netradičně. Vydejte se do pražské ZOO na noční prohlídky. Začínají v devět hodin večer s průvodcem a můžete se podívat, co dělají zvířata po zavírací době. Uvidíte spící slony, nebo naopak aktivní netopýry a hyeny. Pozor, objednat se musíte předem.

 

Ale možná byste raději nějaký pořádný koncert. Už znáte Noisetrap? Kapela je ovlivněna řadou hudebních stylů, jako je blues, trip-hop nebo post-punk. Vychází z tvorby  Metric, Radiohead, Portishead, Depeche Mode, Oasis a mnoha dalších. Jejich koncert si můžete přijít poslechnout dnes do (A)void Café od 20 hodin. Využijte příležitosti a nebojte se poznávat nové písničky, které by se vám hodily do sluchátek. 

 

Možná že toužíte raději po nějakém klidnějším pátečním programu. Tentokrát můžeme doporučit kino s čistým svědomím. Bude tam totiž peprná komedie Sezn@mka, která ilustruje, jak moc těžké je seznamovat se přes internet. A právě internetové seznamky jsou dnes velmi populární formou seznamování. Co všechno se může při seznamování naslepo stát a do jakých trapných situací se můžete dostat? To už necháme na filmu.

 

Sobota

Jestliže máte chuť na nálož pořádné muziky a nejste zrovna z Prahy, skvělou a tradiční rockovou hudbu si můžete přijít poslechnout do Mnichovic u Prahy. Tady bude obrovský hudební festival. Jedenáctý ročník Rockování začíná v 11 hodin, najdete tu přední české kapely jako Krucipüsk, Visací Zámek, Hentai Corporation, Narrtu, X-Project a celou řadu dalších. Jestliže i tohle máte z ruky, máme pro vás tip na hudební festival Tancem za sluncem v Kralupech nad Vltavou.

 

Pokémoni začínají být stále větším hitem, nejen ve světě, ale i u nás a na Slovensku. Jestliže jste pokémonové mánii ještě nepropadli, pak vás československá bitva v Pokémon GO asi nenadchne. Nikdy byste ale neměli předem odsuzovat něco, co ještě neznáte. Pokémony můžete chytat přímo ve vašem chytrém telefonu, stačí jen nainstalovat si aplikaci. Pak už se můžete připojit k ostatním nadšencům, kteří se utkají zítra na Staromáku v téhle novodobé hře. A když ne vás, vaše děti by to mohlo bavit. 

 

Když už jsme u těch dětí, možná by vás zajímala akce Den první pomoci, kde budou ukázky, jak pečovat a zachránit člověka, který se nachází na pokraji smrti nebo je v bezvědomí. Umíte vy sami poskytnout první pomoc? A nemyslíte, že by se takové věci měly učit i děti? Součástí bude i to, jak dát první pomoc dětem nebo při dušení se cizím tělesem. Součástí akce je také zábavný program pro děti a osvěžující drink pro každého účastníka. Každý navíc dostane malý dárek.

 

Sobota ještě zdaleka nekončí. Jestliže vás nezaujalo nic z předcházejících sobotních akcí, vydejte se pro něco dobrého na zub. Když půjdete po Smíchovské Náplavce, určitě neminete Prague Food Battle, což překvapivě není boj o jídlo, jak by se mohlo zdát. Můžete ochutnávat různé druhy jídla ze země podle vašeho výběru, s masem i bez masa. Připraveno bude víc jak 40 gastronomických zážitků. Zároveň můžete při promítání přímých přenosů podpořit sportovce ve finálových klání Olympijských her v Riu. 

 

Neděle

Opravdu myslíte, že budete mít ještě dostatek energie? Raději se nepřeceňujte a věnujte neděli čaji. A to doslovně. Čajomír fest bude prezentovat všechny tradiční čajové školy, bude probíhat pod širým nebem v národní kulturní památce Vyšehrad v Praze. Setkají se zde čajovny, čajoví mistři, dovozci, keramici, či umělci. Skvělou atmosféru si mohou užít jak profíci, tak i čajoví amatéři. Správná příprava čaje je fuška, ale můžete zkrátka jen přijít a nějaký si koupit.