Místostarosta Milovic Matouš: Sesadí s podporou obyvatel z křesla starostu Poura?

Ondřej Matouš je rozhodně ambiciózním člověkem, co by rád?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Milovice nyní řídí muž "dvou tváří". Milan Pour totiž musí stíhat zvládat nejen svou práci v parlamentu, kde je jedním z poslanců, ale také korigovat dění na radnici. Jeho pravou rukou je Ondřej Matouš, který se cítí pevný v kramflecích. Dokonce natolik, že si troufá mluvit o starostovském křesle. Podaří se mu na něj po říjnových komunálních volbách zasednout? 

Pane Matouši, jak dlouho se vlastně věnujete milovické radnici?
Zastupitelem jsem byl zvolen již ve volebním období 2006 – 2010 a předtím jsem působil v komisi pro kulturu, sport a školství.

Jak se změnil chod na radnici po é, co se dostal starosta Pour do parlamentu?
V podstatě nezměnil. Starosta není přítomen pouze v době, kdy zasedá sněmovna. Naše pravidelné porady vedení, rady města a zastupitelstva probíhají ve stejných intervalech jako v minulosti.   

Ondřej Matouš

- věk: 40 let
- neuvolněný místostarosta Milovic
- ředitel společnosti výstaviště Lysá nad Labem
- zodpovídá na úřadu za kulturu, školství, zdravotnictví a sociální věci a volnočasové aktivity
- stranickou příslušností patří TOP 09

A odnášíte to nějak ve formě většího objemu práce?
Od samého začátku máme na radnici rozděleny kompetence, za které odpovídáme, a to se nezměnilo. Důležitým faktorem, který rozhodoval o nezměněném složení radnice i po volbě starosty do PSP ČR, byla kompetentnost zaměstnanců úřadu, na které se v Milovicích můžeme spolehnout. To byl ostatně také jeden z cílů našeho působení na radnici v Milovicích.

A co vy? Netoužíte se do poslanecké sněmovny také dostat?
Mé ambice prozatím zůstávají na komunální úrovni, rádi bychom dokončili projekt Kulturního centra, Komunitního domu pro seniory a hlavním cílem by mělo být vybudování chybějícího centra města.   

A co třeba pozice starosty, ta by se vám líbila?
Bylo by velmi troufalé přemýšlet nad jakoukoliv funkcí v nově zvoleném zastupitelstvu. V případě dostatečného počtu preferenčních hlasů a vůli ostatních zastupitelů bych o této pozici uvažoval.    

Pojďme přímo k městu jako takovému. Co bazén, bude?
Bazén je ve fázi studie proveditelnosti, kterou předložíme zastupitelům. Pokud bude vůle kolegů, tak jej ještě v tomto volebním období posuneme do roviny projektové. O stavbě však bude rozhodovat až nově zvolené zastupitelstvo města.

Milovice jsou městem, které se nachází v okrese Nymburk, a to asi 4 km severovýchodně od Lysé nad Labem. Přes tu má město dobré železniční spojení v rámci Pražské integrované dopravy. V Milovicích žije něco okolo 11 200 obyvatel a má rozlohu 31,19 km2.

Minulý rok byl problém se zelení, která se nestíhala sekat, jste na letošek lépe připraveni?
V minulých letech jsme sekání trávy zajišťovali externí firmou, která vzešla z veřejné soutěže.

A jak to tedy bude letos?
V letošním roce bude sekání trávy zajišťovat oddělení technických služeb města Milovice vlastní technikou.

A bude to stačit?
Nedovolím si odpovědět s jistotou, že všechny plochy budou posekány dle představ našich spoluobčanů. Pro zdárný průběh seče je velmi důležité i počasí. Zaměstnance i techniku máme připravené.