Jaromír Soukup má prsty všude. Může si ukousnout i ze státního rozpočtu

Kam až sahá moc tohoto muže. Prohlédněte si další snímky
Zobrazit fotogalerii (4)
 

V pondělí si například poslanci zvýšili příspěvek na asistenty, mají totiž to privilegium, že o svých platech platech rozhodují sami. Postupné zvyšování je samozřejmě zcela pochopitelné. Ceny rostou a s nimi i výdaje. A tak si nelze nepoložit jednu otázku: Jak by to asi vypadalo, kdyby měli možnost rozhodovat o svých platech i jiní? S nezbytnou dávkou nadsázky jsme se tuto otázku pokusili zodpovědět.

/POLITICKÁ SATIRA/ O víkendu se strhla mela. To když Jaromír Soukup oznámil, že si zvyšuje plat na trojnásobek. S touto skutečností se moderátor pochlubil ve svém novém pořadu "Staráme se o rodinný rozpočet s Jaromírem Soukupem".

"Sledoval jsem o víkendu jiné televizní programy," komentoval své rozhodnutí Soukup, "a zjistil jsem, že jinde mají moderátoři na starost jen jeden, maximálně dva pořady. Zato já moderuji…" a následoval desetiminutový výčet všech pořadů, které Soukup moderuje. A svůj monolog zakončil Jaromír Soukup slovy: "Proto si to zvýšení platu podle mě fakt zasloužím." (Tento monolog se mimochodem stal základem chystaného pořadu "Moderujeme s Jaromírem Soukupem".)

Nikdy nebudu platit ze svý kapsy!

Protože je TV Barrandov inspirativní kanál, reakce byla mohutná. Nejprve se ozval premiér Babiš, že by chtěl dodatečně proplatit dobré služby své ruské mlátičky, Petra Protopopova. "No co, to ho mám platit ze svý kapsy?" řekl k tomu Babiš. Taky řekl, že hodlá od příštího měsíce čerpat premiérské příspěvky na šachistický kurz, protože mu dal Andrej Babiš junior při návštěvě Švýcarska ve všech čtyřech partiích co proto.

Občané České republiky ani nestihli vstřebat tuto zprávu, když přišla další. Karel Gott si nechává zvýšit příspěvky na péči o Zlaté slavíky. Sošek má doma šestapadesát (pár jich štípnul Lucii Bílé) a jeden člověk už se o ně nestačí pořádně starat. "Odteď bych chtěl mít lidi tři," řekl Gott, "jeden mi bude sošky leštit, druhý je bude vyrovnávat do vitrínky a třetí mi bude ukazovat, jak jsou zlaté a krásné." Pak se Gott zamyslel a dodal: "A vitrínku jsem si platil sám, na tu chci taky příspěvek."

Tomio Okamura zveřejnil na svém facebookovém účtu status. Chce příspěvek na nového asistenta. Nový asistent bude na Facebooku blokovat všechny, kteří svým komentářem vyjádří nesouhlas s Tomiem. "Doteď jsem to dělal sám, ale fakt se to nedá," poznamenal Okamura.

I bývalý expert SPD na kulturu Miloslav Rozner požadoval více peněz. Příspěvek chce použít na to, aby se jeho oblíbené slovo "zabrousit" vyskytlo minimálně jednou v každé česky vydané knize. "Všechno musíme přepsat. Všechno," mával Rozner rukama a dodal: "Kultura upadá!" 

Náprava škod

O tom, že se u nás refunduje ve velkém, se dozvěděli i v zahraničí. Jako první požádal o peníze francouzský prezident Emmanuel Macron. Prohlásil, že když spatřil obraz, kterým jej hodlal obdarovat český premiér Andrej Babiš, utrpěl psychickou újmu a požaduje za ni finanční kompenzaci. Z Číny se pak ozvali, že prezident Miloš Zeman si klidně hrál na jejich piano a nezaplatil za půjčení. A když Česká republika za pronájem klavíru zaplatila, ozvali se ze Slovenska, že nám vlastně už několik let půjčují Andreje Babiše, a tak by taky měli něco dostat.

Celou situaci samozřejmě sledoval Jaromír Soukup. A televizní program Barrandov ohlásil po několika dnech uvedení nového pořadu. Ten se bude jmenovat "Čerpáme ze státního rozpočtu s Jaromírem Soukupem".