Babiš má z ostudy kabát. Hvězda NBA Satoranský se s ním odmítla setkat přesto, že o to premiér stál

Cesta začala dobře, v USA se ale dějí věci...
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Jediný český basketbalista v NBA Tomáš Satoranský má za sebou další povedený večer ve slavné soutěži. Pod dohledem předsedy vlády Andreje Babiše jeho Washington porazil Dallas Mavericks a Satoranský byl nejlepší na hřišti. Po utkání se pak odmítl s premiérem osobně setkat.

Návštěva Spojených států a setkání s americkým prezidentem Donaldem Trumpem je pro Andreje Babiše jedním z vrcholů politické kariéry. A samozřejmě také důležitým signálem pro celou Českou republiku. Ovšem ne každý krok našeho premiéra je za velkou louží provázen oslavnými chorály a gesty. 

Nechme teď stranou jeho návštěvu CIA, což může být vzhledem k Babišově minulosti v StB vnímáno i dost komicky. Ani fakt, že lídr hnutí ANO dostal horší ubytování než před časem Petr Nečas při poslední oficiální návštěvě amerického prezidenta, pro něj není zrovna důvod k jásotu. Pořádně hořká pilulka přišla i po zápase Washingtonu s Dallasem, na který se zašel podívat i s manželkou Monikou.

Estébák s krycím jménem Bureš

Babiš po utkání moc toužil po setkání s Tomášem Satoranským. Aby také ne, vždyť český borec opět patřil k hlavním architektům triumfu domácích v poměru 132:123. Český reprezentant zaznamenal 14 bodů, 11 asistencí a osm doskoků, k populárnímu triple double tak chyběl jen malý kousek.

Už před samotným měřením sil jeden z fanoušků poslal Satoranskému zprávu, že se zápas chystá navštívit "Estébák s krycím jménem Bureš, v té době trestně stíhaný premiér" a varoval ho, aby si o něm něco přečetl, než se s ním případně setká. Satoranský mu odpověděl, že děkuje za zprávu a osobní setkání neplánuje (přesné znění obou zpráv najdete ve fotogalerii).

Jinak setkání nejsou problém

Bez zajímavosti jistě není fakt, že jinak se Satoranský s českými fanoušky potkává moc rád. "Před měsícem se Tomáš ochotně setkal s kamarádkou od syna, po zprávě, že se jdou na něho podívat a budou mu fandit, jim odepsal, že se s nimi rád po utkání setká. Super Tomáši," napsala si například jedna z diskutujících na Facebooku.

Pro Andreje Babiše toto nejsou dvakrát příjemné věci a jeho marketingoví poradci si drbou vlasy na hlavě. Další "selfíčko" s hvězdou nevyšlo, a přitom se z toho mohlo na sociálních sítích tolik vytěžit. Holt ne všichni se nechají utáhnout na koblize, slevě na jízdném a velkohubých slibech. Tomáši, respekt.