Senátor Goláň: Marie Benešová umí poslouchat, hlavně Miloše Zemana. Proto je ministryní

Tento pakt může mít pro Česko nedozírné následky
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Nikdo nepočítal v dohledné době s výměnou ministra spravedlnosti, protože se nikdy na jeho hlavu nesnesla žádná kritika. Proč tedy najednou došlo k tak rychlé změně na tomto postu? Další z mnoha "náhod".

/KOMENTÁŘ/ Policie se ovlivnit nenechala a trestní stíhání premiéra Babiše dovedla až k jeho obžalobě, která je v kompetenci státního zastupitelství, jež spadá pod pravomoci právě ministra spravedlnosti. Takže se celá věc přesunula z vnitra na spravedlnost.

Nekecáme, makáme!

A tady premiér nemohl nic ponechat náhodě, co kdyby i tyto instituce postupovaly nezávisle a premiér by byl odsouzen? Takže rychle za prezidentem a dosadit na ministerstvo někoho, kdo umí poslouchat. A to Marie Benešová už ukázala v minulosti, že umí. Zejména Miloše Zemana. Teď musí všichni držet pěsti panu státnímu zástupci Šarochovi, že ustojí tlaky, které teď budou nemalé, a celou věc dostane až k soudu. Takových hrdinů už dnes moc nemáme, kteří by tohle dokázali, ale já mu věřím, že celou situaci ustojí stejně dobře jako vyšetřovatel Nevtípil, který svou práci, jak je vidno, i přes velké tlaky zdárně dokončil.

Premiér chce vytvořit národní jednotu a pod heslem nekecáme, makáme, chce po nás všech, abychom jej nechali v klidu pracovat, vždyť přece pracuje pro nás!!! Tím už dopředu brání jakékoliv konstruktivní kritice jeho práce. Nelze se divit tomu, že na to národ slyší, když podobná hesla jsme slýchávali z úst komunistických funkcionářů přes 40 let. Ale lidé snad už nejsou tak manipulovatelní, že by neviděli, že náhlá a zcela nečekaná změna na postu ministra spravedlnosti by mohla být čistě náhodná, když přišla bez varování ihned den po oznámení, že je připravena obžaloba na premiéra.

Jedna z mnoha "náhod"

Podobných náhod už lidé zažili dosti, naposledy třeba v situaci, kdy se syn premiéra, který chtěl vypovídat, najednou odmlčel po návštěvě premiéra ve Švýcarsku, kde tento syn žije. Proč by si novináři vymýšleli, že syn obvinil premiéra? Co by z toho přece měli? A lidé se zase spokojili s premiérovým vysvětlením, že to byla na něj vytvořena kampaň. A co by někdo z těch všech kampaní mohl mít? Nic, ale lidé to chtějí věřit, neboť premiér pracuje pro ně...

Teď už se lidé ale snad nachytat nenechají... Vždyť změnit ministra (navíc ze své vlastní strany) ze dne na den, když navíc dva dny před touto změnou ministr představil svou novou koncepci jmenování soudců, která by měla tento proces zprůhlednit a zabránit případnému ovlivňování soudců, a zrovna ministra, pod kterého spadají orgány, které se budou od včerejška premiérovou trestnou činností zabývat, je více než do očí bijící...