Vánoce ministryně Schillerové. Nejlepší dárky jsou z ruky zlodějů a nebožtíků

Vánoce jsou tady a Alena Schillerová má recept, jak na bohatého Ježíška
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Nebaví vás dlouhé fronty v nákupních centrech? Vánoční horečka už pomalu každému z nás leze na mozek, ale ministryně financí Alena Schillerová před pár dny přišla s receptem, jak si Vánoce užít v klidu a zároveň získat luxusní dárky za hubičku. Stačí se mrknout, co pěkného exekutoři letos zabavili…

/SATIRA S NADHLEDEM/ „Pokud stále nevíte, co pod stromeček, zkuste se podívat na aukční portál nabídka majetku, který spravuje Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových.” Tímto způsobem minulý týden nabízela ministryně Schillerová to, co ještě před nedávnem patřilo někomu jinému.

S úsměvem na rtech a se silnou dávkou sarkasmu zde inzeruje herní konzoli či vojenský bunkr. Pokud vás čekají Vánoce a dostali jste se do velkých finančních potíží, alespoň si můžete prohlédnout, kde nakonec vaše věci skončí. V ideálním případě pod stromečkem někoho jiného. Schillerová však to nejlepší dávno pořídila pro svá vnoučata. Co tam tedy ještě stále zbývá?

Smutek pod stromečkem

„Přejeme bohatého Ježíška!” Dnes již tradiční věta získává díky ministerstvu financí nový rozměr. Konkrétně se Alena Schillerová ukázala, že její empatie vůči lidem pod hrozbou exekuce, či těm, kteří už svůj majetek museli odevzdat státu, je na bodu mrazu.

Venku už se teploty dostávají na nulu a paní Schillerová je tím ve svém životě na sociálních sítích evidentně nakažená. S ledovým klidem a nemístným úsměvem totiž nabízí zabavený majetek státu pod stromeček. Když se aktuálně podíváte, co nabízejí stránky, kde se spravuje majetek zabavený z důvodu trestné činnosti, najdeme opravdu velmi unikátní kousky.

Chcete páčidlo či několik plyšáků, kteří jsou napuštění tolika roztoči, že když nezpůsobí dítěti na Štědrý den astmatický záchvat, bude to hotový zázrak? Tím však samozřejmě nabídka majetku nekončí. Koupit zde pod stromeček můžete rodinnou hrobku, statek, vybavení do dílny, elektroniku, ale také třeba páčidlo.

Kromě toho, že nabídka majetku je od podstaty zcela mimo mísu, je zde jeden velmi zásadní problém, který si pod tíhou „vánoční” atmosféry Alena Schillerová neuvědomila.

Ideální dárek

Pokud chcete udělat svým blízkým radost, rozhodně neváhejte. Jedná se o ideální příležitost, jak svým milovaný darovat něco s pořádným příběhem. Majetek, který propadl státu, pochází ze třech různých zdrojů. V první řadě se jedná o věci zabavené v souvislosti s trestnou činností, druhá cesta je, že neexistuje dědic, takže všechno propadne státu, a v poslední řadě jde o soudní úschovnu.

Nejedná se tak o žádné předměty bez duše a zcela nové dárky z čínské továrny. Navíc nemusíte vůbec nikam chodit a vše lze zařídit z pohodlí domova. Formou aukce tak získáte šanci zabalit pod stromeček kradený fotoaparát či rovnou hrob pro své příbuzné.

S úsměvem

V České republice se tak otevírá nová příležitost nakupování. Je to praktické. Alena Schillerová tak dokazuje, že je opravdu dokonalým příkladem úřednice, která si tahá práci i pod stromeček.