"Teď už dokážu cokoliv. Mám svůj sen," říká Eva Gallatová

Stačí jen chtít a začít na tom pracovat. Když to dokázala Eva Gallatová, můžete i vy
 

Eva byla maminkou jako každá jiná. Krásná, pečlivá a zodpovědná. A především spořádaná. Ale netroufala si plnit svá přání a cíle. Jednoho dne zazvonil telefon. Kdo to je? Tenhle telefonát změnil Evě Gallatové život.

“Jako matka dětí jsem často upřednostňovala potřeby druhých. Ale najednou já chci. Já můžu. Já mám sen,” říká Eva Gallatová. Bylo třeba pojmenovat překážky, aby se s nimi dovedla vypořádat. A začít naplno žít svůj sen. Kde dělala Eva chybu? Byla zodpovědná. Spořádaná. Milovala řád. To přece není žádná chyba! Jenže když dostala Eva Gallatová možnost dirigovat pěvecký sbor, netroufala si. Ale život nejsou jen povinnosti a není to jen péče o děti. Ve středu dění stojím já, moje potřeby.

 

“Když vím, co jsem překonala, tak vím, že na to mám,” usmívá se dnes Eva Gallatová, která dovolila sama sobě začít prožívat svoje potřeby, svoje tužby, zkrátka objevit své pravé já. Umístit svoje potřeby na první místo. 

Jednoho dne zazvonil telefon. Evu vybrali do pořadu Skrytý potenciál. To byla opravdu velká výzva. Pořad, který mění lidem životy. A také že změnil. Eva se začala postupně proměňovat a učit se, jak se mít ráda a jak se přestat bát. Strach ze změny byl obrovský.

 

Najednou chci. A proto můžu 

Nadaná maminka se uvolnila ze spárů dětiček a začala absolvovat sezení s psycholožkou. Ta jí pomáhala strachy, které v sobě měla, překonat. Uspořádat si, co v životě chce, jí pomáhali školení lektoři a koučové. Stranou nezůstaly ani vztahy. Proměny v jejím životě převrátily její soukromí naruby. “Slavili jsme 20 let manželství a teď vidíme, že je možné žít naplněný vztah i po dvaceti letech,” prozradila Eva a přiznala, že klíček od ložnice začal plnit svoji funkci.

 

“Znám hodně lidí, kteří si toho o koučování načetli hromadu. Ale přitom ve svém životě nic nemění. Není to o tom, kolik toho načtu, ale jestli jsem ochotná ty změny dělat,” říká Eva, která se stala zanedlouho po intenzivním koučování sbormistryní. Přesah změny byl tedy obrovský. Přestala se s kýmkoliv srovnávat a soutěžit, teď je na prvním místě ona.

Nemá žádné hudební vzdělání. I přesto je vynikající sbormistryní

 

“Jsem hodně emotivní, moje těžiště je v oblasti lidských vztahů. A právě tohle mohu dobře využít jako sbormistryně. Protože když diriguji sbor, vytvářím tam zvláštní atmosféru, aby se hudebníci cítili dobře. Aby je to bavilo, mohli se motivovat. Je třeba, aby skutečně cítili, co prožívám, a dokázali na to reagovat,” září teď už sbormistryně Eva Gallatová. “Je to hlavně o komunikaci s lidmi.”

 

Proměny v životě jsou však trvalé, neznamená to jenom využít příležitosti, která se aktuálně nabízí. Znamená to vytyčit si nové cíle, malé i velké, které pak můžeme překonávat. “Určitě jsem nedoběhla do cíle. Jsem na cestě. Dostala jsem mnoho rad a principů, ale dál už je to na mně. A mám najednou mnoho cílů, o kterých vím, že na ně můžu dosáhnout. Že jich dosáhnu. Protože chci.”