Muž napadl partnerku

V ranních hodinách bylo přijato oznámení na tísňovou linku městské policie, že v Grafické ulici při partnerské hádce dochází k fyzickému napadení. Oznamovatel už před domem čekal na strážníky a pustil je dovnitř a uvedl, že v jednom z bytů dochází k fyzickému násilí. Hlídka na schodech potkala mladou ženu, která jim řekla, že ji fyzicky napadl přítel.

Třiatřicetiletá žena ale nechtěla situaci řešit žádným oznámením, jen si přála, aby přítel opustil její byt. Hlídka po vstupu do bytu vyzvala muže k předložení dokladů. Ten začal hned hlídce vulgárně nadávat a odmítl spolupracovat. Ani na opakovanou výzvu muž nereagoval, proto se ho strážníci rozhodli předvést na policejní služebnu.

V tu chvíli se dotyčný začal bránit a kladl aktivní odpor. Hlídka ho za pomoci hmatů, chvatů a posléze i slzotvorného prostředku zpacifikovala. Poté mu nabídla ošetření, které odmítl. Po zjištění totožnosti byl dvaatřicetiletý muž poučen, aby se dnes už nevracel k přítelkyni domů a posléze se pokusil spor vyřešit v klidu. Přestupek proti úřední osobě s ním byl projednán na místě uložením blokové pokuty.