Týden za chlapa! Mají muži na seznamce šanci?

Kolik vzkazů obdrží průměrný muž na Lidé.cz?
 

Provedla jsem na seznamce Lidé.cz malý test. Zaregistrovala jsem pohledného muže a čekala na odpovědi. Jak Petřík dopadl po týdenním snažení? Mají muži na seznamkách ještě šanci? 

O tom, že jsou seznamky často nefunkční, nejspíš víte svoje. Nechápete, proč holka nenapíše sama od sebe. Je to fotkou, je to popiskem, čím to vlastně je? Jsou při oslovení aktivnější ženy, nebo muži? A jaké odpovědi jim asi chodí? Rozhodla jsem se tedy na seznamce provést malý test. Přestože mám s portálem Lidé zkušenosti jako holka, zajímalo mě, jak to mají muži. Tak jsem na serveru Lidé zaregistrovala uživatele pod nickem Petřík_007.

Petřík na seznamce. Kdo mu odpoví?

Petříka jsem zaregistrovala ve čtvrtek 12. května. Věk? Kolem 30 let. Ani moc mladý, ani starý mládenec. Výška? Kolem 190 centimetrů. Pochopitelně nekuřák a bydlící sám. Podobnou specifikaci má na Lidé hodně mladých kluků. Nastavila jsem takovou charakteristiku, podle které by se o něj měly dívky a ženy doslova poprat. Je to krasavec, nemyslíte?

Na test jsem vybrala krasavce

Petřík není moc kreativní a na svůj profil nic nenapsal. Jednoduše je to sebevědomý muž, který nemá ve zvyku říkat mnoho. Takže spoléhá na svůj šarm a čeká, až ho žena osloví. Chová se stejně, jako se chová mnoho žen. Dal si na profil fotku a vyčkává, kdo ho osloví.

První odpovědi se u Petříka objevily dva dny po registraci. To je celkem dobrý výsledek. Ženy si ale vůbec nedaly práci s tím, aby napsaly cokoliv o sobě. První zpráva obsahovala jen “Dobrý večer” a po rozkliknutí profilu několik fotek se psem a text “Nehledám nikoho s dětmi, ani výrazně staršího”.

Další dvě odpovědi obsahovaly “Ahoj, chceš si povídat?”, což je defaultní zpráva portálu Lidé. Zato fotek ze všech možných úhlů měly dámy na profilech požehnaně.

Málo vzkazů postrádající kvalitu

Za 7 dní obdržel Petřík pouze pět vzkazů, což nám dává v průměru necelý vzkaz denně. I další zprávy byly obdobného rázu. Žádná z žen nenapsala do zprávy informace o sobě nebo kreativnější odpověď. Přitom jako holce se mi na stejném portálu dostalo nepřeberného množství odpovědí (i když pravda, nevalné kvality) a každým dnem přibývaly další a další. Spoléhají snad ženy jenom na vzhled?

Zdá se, muži jsou v nevýhodné pozici v tom smyslu, že musí oslovit desítky žen a ty si je pak "vyberou", protože mají schránky plné. Alespoň co se týká Lidé. Není však moc co závidět, posuďte sami, co za vzkazy nám holkám chodí. Na druhou stranu by možná Petřík, který obdržel jenom 5 odpovědí, našel právě mezi nimi svou životní lásku. Pokud by to tedy bylo skutečně to, co na seznamce mnoho takových Petříků hledá.

Chcete se seznámit, ale nedaří se vám? ČtiDoma.cz spouští novou seznamku. Vyzkoušejte to na vlastní kůži. U nás je seznamování příjemným zážitkem.