Příběh Heleny: Ex manželka domlouvá dětem, aby za ním nejezdily

Co byste dělali vy na jejím místě?
 

Můj partner má z prvního vztahu dvě děti, já mám jenom jedno. Maminka jeho dětí nám však dělá problémy. Prosím poraďte mi, nevím si s tím rady.

Jmenuji se Helena, je mi 31 let a partner je o pět let starší. Oba už máme minulost vyřešenou a máme se rádi. Přestože já mám z předchozího vztahu jedno dítě a on má děti už dvě, tak je nám i dětem spolu dobře. Děti se mají rády a spřátelily se.

Máte nějaký problém, se kterým se chcete (i anonymně) svěřit? Napište nám na e-mail: turcekova@ctidoma.cz

 

Pokud jde o výchovu, hned na začátku mi partner řekl, že si budeme každý vychovávat svoje dětí po svém. K mému synovi se chová moc hezky a jako kamarád, ale nechce vstupovat mezi mě a syna, do výchovy se plést také nebude.

A tak mu tedy do výchovy jeho dětí nemluvím ani já. Zkrátka ony mají autoritu v něm, je to jejich otec a on určuje, co dělat mohou a co ne. Já jim nic nedovoluji ani nezakazuji, i když bych to často řešila jinak.

 

Jsme tedy ve vzájemné harmonii, ale co nám dělá starosti, je chování maminky jeho dětí. Když u něj nejsou, tak jim domlouvá, aby za ním děti nejezdily. Když už je má partner u sebe, tak jim zase vypisuje a láká je domů pod nejrůznějšími záminkami. Děti s ním pak odmítají zůstávat a jemu to je samozřejmě líto.

 

Vzhledem k tomu, jak to máme nastavené, nevím, jak to řešit. Jestli do toho vůbec mám vstupovat a jeho dětem říct, že tátu mrzí, když takhle často odjíždí. Nevím, jestli se to hodí. Anebo jestli nechat tenhle problém mezi jejich rodiči.

Co by měla Helena udělat?

Nechat partnera, aby situaci vyřešil sám
21% (4 hlasy)
Vysvětlit dětem, že to jejich tátu mrzí
21% (4 hlasy)
Navrhnout setkání ve třech s jeho ex manželkou
58% (11 hlasů)
Celkem hlasů: 19