Příběh Martiny: Přítel mě mlátí a sprostě mi nadává

Vše špatné jest časem pro něco dobré.
 

Žiji s přítelem asi rok v jednom bytě, za tu dobu se z něj ale stal násilník. Většinu času je mi z něj zle, mlátí mě a sprostě mi nadává. 

Už nevím, co mám dělat. Žiji s přítelem asi rok, ale postupem času se z něho stal ubožák. Jediné, co dělá, je, že chodí do práce od osmi do čtyř. Když se vrátí domů, jen se válí a hraje stupidní hry. Všechno mu vadí, chová se jako šedesátiletý dědek. Zmlátí mě kvůli každé maličkosti, navíc mi sprostě nadává. 

Teď mě například zmlátil, protože jsem se zeptala, proč si bere tolik dní dovolenou jenom na to, aby pomohl matce s něčím v bytě. Jeho matka má čtyři syny, ale jenom on jí s tím pomůže. Což by nebylo tak hrozné, kdyby mu nevolala čtyřikrát za den a něco po něm nechtěla. Díky bohu prodal naše auto, takže jí alespoň už nemusí nikam vozit. 

Situaci mezi námi tyhle konflikty jen zhoršují, vůbec nevím, proč se tak změnil. Dříve byl normální, ale teď mi neustále sprostě nadává a ponižuje mě. Mám dvakrát šitou nohu, on mě do ní schválně kopnul a řekl mi, ať mi ji třeba vezmou. Nevím si rady. Sama na nájem nemám, studuji, do toho mám dvě práce, ale nevydělám si osm tisíc na nájem. (Martina, 22 let)

Co mám dělat?

Odstěhovat se za rodiči, příbuznými, kamarády
42% (27 hlasů)
Odstěhovat se do spolubydlení, kde vyjde nájem levněji
23% (15 hlasů)
Přerušit studium, pracovat a odstěhovat se do vlastního podnájmu
2% (1 hlas)
Snažit se řešit konflikty mezi vámi pomocí partnerské poradny
2% (1 hlas)
Zavolat na linku důvěry a poradit se tam, co dál
2% (1 hlas)
Zůstat s partnerem a řešit jeho chování pomocí psychoterapeuta
2% (1 hlas)
Podat na partnera trestní oznámení
28% (18 hlasů)
Celkem hlasů: 64