Šelmy z Kunratic kralují českému florbalu

Hráčky ze ZŠ Kunratice jsou i florbalistkami tamního FBC Start98
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Na pondělním turnaji prokázaly své zkušenosti a v konkurenci osmi nejlepších českých týmů dokázaly zvítězit. Teď se holky ze základní školy v pražských Kunraticích chystají na celorepublikové finále Think blue. Cupu.

Více se o Think blue. Cupu. dozvíte na "Mysli modře." Cup. Turnaj, v kterém "jede" celá republika

„Nevadí, příště to bude lepší,“ konejšila možná v loňském roce Jana Kerzelová svěřenkyně, které se s celorepublikovým turnajem rozloučily už v úvodním kole. „V minulém roce jsme do soutěže nastoupily ve skoro stejném složení jako letos. Jenomže tehdy to byl na turnaj velmi mladý výběr. Naopak letos už byla velká část holek na té maximální věkové hranici,“ informovala Jana Kerzelová, vedoucí celku, který se do turnaje přihlásil pod názvem Kunratické Šelmy.

 

V Praze neměly konkurenci. V zemském finále se potřebovaly rozehrát

 

Ve středu se do zemského finále pustí mistři ve Středočeském kraji. Více na Žáci ze Zelenče patří k nejlepším v kraji. Podmaní si republiku?

Zatímco v loňském roce nepostoupily dívky přes oblastní, pražské, kolo, letos jím prolétly bez porážky, navíc s jednoznačným skóre 77:2. Stejně tak jako sedm dalších vítězek krajských kol, tak i kunratické dívky postoupily do zemského finále. V pondělním turnaji, který se hrál na palubovce pražské Areny na Podvinném mlýně, se „Šelmám“ zpočátku příliš nedařilo. Z úvodních tří zápasů odešly dvakrát jaké poražené. „Spousta holek naskočila do zápasů bez tréninku, protože se jich mnoho vrátilo z dovolených. Potřebovaly se rozehrát,“ vysvětlovala Jana Kerzelová.

 

V roce 2013 se z celorepublikového titulu radovali už chlapci ze základní školy v pražských Kunraticích

V dalších fázích turnaje už Pražanky nezaváhaly a úspěšně si proklestily cestu do finále. V něm se setkaly s dívkami ze Šestky (ZŠ Mladá Boleslav), které po vyrovnaném průběhu přemohly až v závěrečných nájezdech. „V titul jsme tajně doufaly. Je to pro nás splněné tajné přání,“ nechala se slyšet vedoucí družstva. „S dívkami jezdíme během roku i na jiné florbalové turnaje. Navíc jsou všechny hráčkami kunratického FBC Start98,“ vysvětluje úspěšné tažení svěřenkyň Jana Kerzelová.

 

Cíle si nedávají. Výsledkem z celorepublikového finále se nechají překvapit

 

Teď před holkami z Kunratic leží nová výzva. Tou je triumf v dubnovém celorepublikovém finále, do kterého se kromě nich, finalistek z Mladé Boleslavi a dívek z Nového Strašecí kvalifikují i tři moravské celky. „Uvidíme, jak na tom budeme. Výsledkem se spíš necháme překvapit, než abychom si vytyčily nějaký cíl,“ uzavírá Jana Kerzelová.

Klíčová slova: