Soutěž o nejkrásnějšího gaye. Kdo rozesílá podivné maily?

Kdo je ten nejkrásnější gay?
 

Redakce ČtiDoma.cz obdržela zajímavý e-mail. Jakýsi Mgr. Máslo nás informoval, že sdružení GAYMAN je v exekuci. Prezident soutěže GAYMAN se vyjádřil, že tyto maily rozesílá konkurence Gay Roku. Jenže ti prý s Mgr. Máslem nemají nic společného! Kdo tyhle maily rozesílá a jsou vůbec pravdivé?

Před několika dny nám do redakce přišel podivný e-mail. E-mail měl informovat redakci ČtiDoma.cz o exekuci, která byla uvalena na zakladatele GAYMANU, tj. Mariana Kajzera a JUDr. Ing. Petra Kučeru. Dokumenty byly opatřeny logem Centrální evidence exekucí. Odesílatel Mgr. Ctibor Máslo si dal tu práci, že dokumenty z Centrální evidence exekucí (ceecr.cz) stáhnul a poté nám je zaslal do redakce s následujícím komentářem:

GAYMAN je soutěž krásy pro homosexuály pro Česko Slovensko, prezidentem soutěže je pan Marian Kajzer. GAYMAN má řadu mediálních partnerů, mezi nimi je i ČtiDoma.cz. Soutěž Gay Roku je konkurenční soutěží krásy.

,,Dovoluji si Vás upozornit na skutečnost, že prezident sdružení GAYMAN má nemalé finanční problémy, čemuž odpovídá počet jeho exekucí jak na FO, tak na sdružení, které celý projekt “vede". Doporučuji Vám prověřit si tyto skutečnosti (v příloze) a přihlédnout na legislativní fakta ohledně vedoucích článků sdružení.”

Utajená exekuce GAYMANU?

Když jsme se Mgr. Másla zeptali, proč nám dokumenty zaslal a zda jsou ověřené, odpověděl: ,,E-mail byl adresovaný Vaší redakci z důvodu, že jste prezentováni jako mediální partneři soutěže GAYMAN. Dokumenty jsou dohledatelné na ceecr.cz.”

Tahle informace nás zaskočila, a proto jsme se zeptali přímo GAYMANU. Marian Kajzer, prezident soutěže GAYMAN, se k tomu vyjádřil následovně: ,,Jedná se o "fake" email. Ta osoba neexistuje. Email rozeslala samozvaná "konkurence" Gay Roku, která se zmítá sama v problémemech. Musela pořádat 4 castingy, odchází jim partneři, praskly machinace s hlasy, šikana.”

Rozesílá e-maily konkurence?

Kajzer pokračuje: ,,Emaily tohoto typu prosím neberte vážně. Já jsem již v kontaktu s právníkem. Poškozuje to mne i soutěž. Soutěž vedu 6. rok já, jinak se koná 15. ročník. Gay Roku má teprve druhý. Dovolím si připomenout, ža za GAYMANEM stojí daleko více partnerů, než za Gay Roku. O kvalitě se můžete přesvědčit i grafikou webu my: www.igayman.cz, oni www.gayroku.cz. Mohl bych pokračovat ve výčtu, ale pevně věřím, že Vám tato informace bude dostatečně stačit k vytvoření si obrázku o lidech, kteří vedou Gay Roku.”

Vyjádření Gay Roku

Zeptali jsme se na vyjádření také soutěže Gay Roku. Odpověděl nám Jan Jakubec, zástupce ředitele soutěže: ,,Tento email nám přišel také. Pana magistra Másla neznáme a s projektem Gay roku nemá nic společného. Názor na akci GAYMAN si dovolím neprezentovat.”

Ale jak se vlastně měří úspěšnost takových soutěží? Jakubec odpovídá: ,,U soutěží krásy to bývá na základě produkce celého projektu, valuace společnosti, podpory V.I.P. osobností a pochopitelně dle informací z celostátních médií. Každé z vedení projektů bude tvrdit, že ten jeho je ten lepší, ale pro Vaše objektivní posouzení doporučuji navštívit webové stránky obou projektů a pokud budete mít čas, tak i zhlédnout videa z finálových večerů obou soutěží.”

Klíčová slova: