Poradíme vám, kam na dovolenou s dětmi, aby byla bezpečná

Zvažujete kam a zda vůbec v letní sezoně jet s dětmi k moři? Bezpečnými destinacemi jso Bulharsko, Špěnělsko nebo Řecko
 

Aktuální situace ve světě pozměnila preference pražských rodin při výběru své letní dovolené. Místo úrovně hotelů, počtu kroků na nejbližší pláž nebo nabídky zdravé stravy pro děti se zajímají hlavně o to, která z destinací bude bezpečná a klidná.

Události posledních měsíců výrazně ovlivnily tisíce Pražanů, kteří každoročně touto dobou vybírají svou příští dovolenou. Zejména se to týká rodin s dětmi, které využívají výhodných nákupů zájezdů v předprodejích nejvíce.

Hlavně bezpečnost

„Dle statistik prodejů z posledních týdnů sázejí letos pražští rodiče na destinace, které považují za bezpečné pro své děti. Mezi nejprodávanější v tuto chvíli patří Bulharsko, Španělsko a Řecko,“ uvedla Simona Fischerová z cestovní kanceláře FISCHER. Co tyto destinace spojuje? Hlavně „evropská atmosféra“ a důvěra klientů, že si udrží svůj bezpečný ráz a pohodovou atmosféru. 

Čtěte také: Bez pojištění nejezděte

Španělsko nebo Řecko?

Španělsko patří již několik let obecně mezi nejbezpečnější země. Proto se každoročně stává cílovou destinací pro rodiny s dětmi, kteří na Baleárských ostrovech nebo v Andalusii nalézají kromě čistého moře a krásných pláží i výborné podmínky pro rodinnou dovolenou v kvalitních hotelech.  Stejnou důvěru budí i řecké ostrovy, zejména Rhodos, Kréta a Zakynthos. Pražany láká pohodový klid v kulisách krásné přírody s dostatkem vyžití pro děti.

Hit příští sezony

Jasným favoritem díky dobré vzdálenosti a nízké ceně bude v letní sezoně podle statistik Bulharsko. Letoviska zde nabízejí bohatou nabídku sportů, možnosti zábavy a široké pláže.

Velmi dobrou zprávou pro rodiny s dětmi je podle Fischerové to, že pokud se rozhodnou pro včasný nákup zájezdu v předprodeji a v daném termínu pak nebudou moci odletět, dovolenou si prostě vymění. A to i týden před odletem.

 

 

Klíčová slova: