Vydražte kolo Gábiny Soukalové a pomozte dárcovství kostní dřeně

Biatlonistka Gabriela Soukalová
 

Kolo vítězky světového poháru v biatlonu Gabriely Soukalové můžete získat v charitativní dražbě. Pomůžete tak pokrýt náklady na registraci nových dárců kostní dřeně v IKEM.

Odstartovala dražba celokarbonového závodního horského kola vítězky celkové klasifkace Světového poháru 2015/2016 v biatlonu - Gabriely Soukalové.

Počet dárců v  Českém registru dárců krvetvorných buněk (IKEM): 24 315
V roce 2015 přibylo 2 032 dárců
Vyšetření každého jednoho nového dárce stojí až 3 000
Na celém světě je 27 661 501 dárců

Výtěžek z dražby bude věnován Českému registru dárců krvetvorných buněk IKEM. „Vážíme si toho, že český biatlon dává naději na záchranu života těm, kteří to potřebují. Biatlonisté aktivně podporují registr již několik let na různých akcích. Registr využije výtěžek aukce na úhradu nákladů spojených s testováním nových dárců, které nehradí zdravotní pojišťovna,“ vysvětluje Bc. Gabriela Hošková, koordinátorka Českého registru dárců krvetvorných buněk IKEM. 

Dražba probíhá do úterý 10. 5. 2016 do 22 hodin  na webu Sporotovniaukce.cz. Výtěžek pak bude Registru předán 11. května na Galavečeru českého biatlonu v Hudebním divadle Karlín při vyhlášení ankety o nejlepšího biatlonistu sezony.

O podmínkách dárcovství se můžete dočíst v článku Darujeme kostní dřeň ve Vojenské nemocniciSvoji zkušenost se registrací dárce pak popisuje redaktorka Zuzana Zelenková v reportáži Proč darovat kostní dřeň?

Celokarbonové závodní horské kolo Superior XP 977 CRB