Otevřený dopis pro SRB: Už žádné útoky, zlobí se vegan

Zobrazit fotogalerii (8)
 

14. února anarchisté Síť revolučních buněk (SRB) zapálili dvě policejní auta. Útokem chtěli vyjádřit solidaritu s veganem Martinem, který je ve věznici a je mu odpírána veganská strava. Martin spolu se sestrou napsali otevřený dopis určený Síti revolučních buněk.

Následující dopis nám s prosbou o zveřejnění poslala Pavla, sestra našeho vězněného kamaráda. Anarchistická federace jeho zveřejněním vyjadřuje plnou podporu Martinovi a Pavle a respekt k požadavku, který vůči SRB vyslovují.

Dopis zaslala s prosbrou o zveřejnění Martinova sestra Pavla Anarchistiké federaci (portál afed.cz). ,,Anarchistická federace jeho zveřejněním vyjadřuje plnou podporu Martinovi a Pavle a respekt k požadavku, který vůči SRB vyslovují," uvedla Anarchistiká federace na svém webu.

Otevřený dopis pro Síť revolučních buněk (SRB) 

,,Jsem sestra Martina I. uvězněného ve Vazební věznici Praha Pankrác, na jehož podporu a solidaritu byla 14. 2. 2016 zapálena 2 služební vozidla Policie ČR. Vzhledem k tomu, že bratr nemá možnost se k tomu osobně vyjádřit, tak po dohodě s ním posílám touto cestou vzkaz.

Žádáme členy SRB, kteří se k tomuto útoku přihlásili, aby už nekonali žádné útoky a podobné kroky na jeho podporu. Nesouhlasí s tím, a v situaci, ve které je, mu to spíš uškodilo. V okamžiku, kdy jste zveřejnili celé jeho jméno, tak to mělo neblahé důsledky pro celou naši rodinu. Jsem přesvědčena, že lze vyjádřit nesouhlas i jinou cestou, aniž by to poškodilo ostatní, a mělo současně pozitivní efekt tam, kde je to potřeba. Pokud chcete pomoct mému bratrovi a podpořit ho, určitě na stránkách Antifénixu najdete způsob, který bude cílený a užitečný.

Děkuji za pochopení a respektování,

Pavla

24.2.2016"