V Praze bude demonstrace za legalizaci marihuany

Konopí má řadu léčivých účinků
 

V sobotu 7. května proběhne na Karlově náměstí demonstrace a pochod za legalizaci marihuany. Demonstranti usilují o legalizaci pěstování a držení konopí a konopných produktů pro vlastní potřebu.

Demonstrací a pochodem za legalizaci konopí se Česká republika připojuje k celosvětovému protestu proti kriminalizaci konopí, jeho pěstitelů a uživatelů. Akce nese název Million Marihuana March 2016.

 

“Cílem akce, kterou pořádá sdružení Legalizace.cz, je především dát politikům jasně a nahlas najevo, že my, občané České republiky, důrazně odmítáme tolerovat a respektovat zastaralé, nefunkční a diskriminační zákony, které nám zakazují volně nakládat s léčivou bylinou konopí, a že požadujeme jejich neprodlenou změnu,” píše na svém webu Robert Veverka, předseda a mluvčí Legalizace.cz.

Mezi celorepublikově úspěšnou akci patří kampaň Semínka seniorům, v rámci které poskytlo sdružení zdarma semínka konopí více než třem tisícům seniorů či nemocným, kteří o ně projevili zájem.

 

Již devatenáctý ročník protestu začíná ve 12.30 na Karlově náměstí. Odtud se průvod přes centrum metropole přesune na Letenskou pláň. Tam bude celá akce zakončena tradičním kulturním happeningem. 

“Kromě tradiční kulturní produkce na dvou hudebních pódiích, akcí z neziskového sektoru, fireshow, programu pro děti a afterparties v několika pražských klubech se můžete těšit na politickou diskusi High@Park,” dodává Veverka.

 

Na otevřenou politickou diskuzi High@Park přijali pozvání Václav Láska (Strana Zelených), Ivan Bartoš (Česká pirátská strana), Martin Pánek (Strana svobodných občanů) a Filip Humplík (ODS). Se zástupci politických stran může veřejnost diskutovat od 15.30, diskuze potrvá asi dvě hodiny.