Dámy, barvíte si vlasy? V létě opatrně!

Vlasy potřebují po tropických dnech zvláštní péči
 

Vlasy v létě, především v tom letošním, doslova trpí a slunce jim dává pěkně zabrat. Vadí jim i nejrůznější kadeřnické, ale především domácí úpravy a barvení. Výsledkem mnohdy je jejich doslova žalostný stav. Jsou suché, slabé, lámou se, třepí a vypadávají. Co s tím? Poradíme vám.

Mezi pojem krásné vlasy a zdravé vlasy bychom mohli dát rovnítko. Nejdůležitější je tedy správná péče. Co byste měla mít na paměti především ta většina z vás, která si vlasy pravidelně barví?

Základní pravidla zesvětlování a barvení

Žádná jiná chemická procedura není tak drastická jako zesvětlování. Při něm se poškozuje vnitřní struktura a vlas tím ztrácí přirozenou vitalitu a lesk. Ideální není ani časté barvení. I permanentní a polopermanentní barvy pronikají do hloubky a narušují přirozenou ochrannou vrstvu vlasu, a tím i jeho celistvost. Frekvence barvení vlasů bývá jednou měsíčně, lepší je však vydržet alespoň šest týdnů. Aby odstín zůstal déle zářivý a sytý, používejte speciální produkty na barvené vlasy s šetrným složením, které jej mezi jednotlivými umytími „přiživují“ a zpomalují proces vymývání. Častou chybou stále je, že si ženy vlasy před nanesením barvy čerstvě umyjí. Lepší je aplikovat ji před umytím, kdy jsou chráněny mazovou vrstvou a lépe se tak brání nežádoucímu působení chemie.

Nepodceňte ani dodatečnou péči

Barvené vlasy potřebují speciální péči. Po jakémkoliv chemickém zásahu jsou křehčí a sušší, potřebují tedy intenzivní regeneraci, která jim navrátí sílu a život. Investujte do lepší kosmetiky, raději sáhněte po šamponu a kondicionéru, který zrovna není „v akci“. Například vlasová kosmetika Nouvelle není drahá a má speciální řadu na suché a poškozené vlasy s keratinem a chmelem.

Pozor na alergii

Pokud dáváte přednost domácímu barvení, produkt pečlivě vybírejte. Koupená barva by měla být profesionální, kvalitní, ideálně bez obsahu amoniaku. Vždy postupujte podle přiloženého návodu. Před samotnou procedurou si raději udělejte test přípravku na malém kousku kůže, abyste se vyhnula případným alergickým reakcím na citlivé pokožce hlavy. 

 

Klíčová slova: