Vyzkoušíte afrodiziakální koupel?

Nedaří se vám seznamování? My vás seznámíme u nás
 

Aromaterapie je příjemná pro duši i tělo. Rozzlobí vás děti, naštve šéf? Máme pro vás recepty na povzbuzení před ranním odchodem do práce nebo proti únavě.

Mezi prvními léčitelskými praktikami bylo třeba nakuřování nebo pálení kadidla. Bylinkářky uměly připravit nejrůznější odvary a výtažky z bylin, které se přikládaly ve formě obkladů na různé části těla nebo se přidávaly do koupele.

Bergamot, citrus nebo ylang-ylang

Některé esenciální oleje, používané v malých dávkách například v rozprašovačích, obsahují účinné antiseptické látky, které zároveň stimulují obranné mechanismy lidského těla. Například oleje z bergamotu, eukalyptu a citronu můžete vyzkoušet u infekcí dýchacích cest. Na smutnou náladu a mírnější depresivní stavy dobře působí směsi olejíčků s ylang-ylangem, citrusovými plody, s hřebíčkem a s jasmínem. Velmi ceněná je levandule, především na neklid a únavu.

 Recepty do vany

Povzbuzující ranní koupel: 3 kapky rozmarýnového oleje do vany

Letní koupel: 1 kapka mátového a 4 kapky bergamotového oleje (osvěžuje a povzbuzuje)

Zimní koupel: 2 kapky jalovcového a 3 kapky levandulového oleje (předchází nachlazení a stimuluje krevní oběh)

Pro potíže s usínáním: 1 kapka heřmánkového a 4 kapky levandulového oleje

Afrodiziakální koupel: podle toho, jaké vůně jsou vám příjemné, můžete použít a kombinovat jasmín, pomerančový květ a růži (po 2 kapkách), santalové dřevo, ylang-ylang a kardamom (po 3-4 kapkách)

Pokud užíváte více typů olejíčků, voda ve vaně by neměla obsahovat víc než 6 kapek.

Pozor na ředění

S esenciálními olejíčky a ostatními přírodními látkami je nutné zacházet opatrně. Většina z nich je hodně koncentrovaná (pro používání je nutné ředit je v doporučených poměrech), zvyšuje citlivost organismu a při neopatrnosti nebo neznalosti správného používání by mohlo dojít k bolestem hlavy, k alergiím a nevolnostem.