Pomerančová kůže značí přítomnost škodlivin v těle

Pomerančová kůže trápí nejednu z nás
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Celulitida na stehnech a hýždích trápí až 90 procent žen. Zdravý životní styl přitom není zaručeným způsobem, jak se pomerančové kůže zbavit. 

Zkoušíte krémy, hodně pít a hýbat se, ale nic nepomáhá. Nejprve je třeba pochopit, co to ta celulitida vlastně je. Jde o nahromadění škodlivin v těle, kdy dochází k porušení kolagenních vláken. To je za příčinou ztráty pružnosti a kvality kůže. Mezi nejběžnější příčiny vzniku celulitidy patří mimo genetických dispozic především hormony. Ty jsou přirozeně vytvářené tělem i uměle vpravované do těla - třeba hormonální antikoncepcí.

 

“Zásady racionální výživy jako: pít dostatečné množství tekutin, jíst zeleninu a ovoce a pravidelně cvičit jsou nezbytnou součástí procesu léčby celulitidy a i pro následné udržení vyhlazené pokožky. Jelikož se ale jedná o civilizační a dědičnou chorobu, ke kvalitní a dlouhodobé redukci celulitidy doporučuji speciální přístrojovou masáž,” vyjádřil se k tomu primář Žilní kliniky MUDr. Ota Schütz.

 

Pomerančovou kůži má až 90 procent žen, což není vůbec dobré zjištění. Existují přitom až čtyři stupně poškození celulitidou. Jestliže na první pohled není poskození kůže viditelné, ale při stlačení se pomerančová kůže ukáže, trpíte prvním stupněm celulitidy. Jestliže není třeba místo stlačovat a celulitida se ukáže pouhým zatnutím svalu, jde o druhý stupeň celulitidy.

 

Třetí stupeň už znamená viditelně postiženou partii, kdy je celulitida vidět bez ohledu na to, v jakém stavu sval je nebo pod jakým světlem. Posledním čtvrtým stupněm je stadium absolutního poškození kůže. Je často provázeno bolestmi a otoky. „Tento stav už není pouze kosmetická vada, ale vážný problém, který je nutné konzultovat s odborníkem,“ varuje primář Žilní kliniky MUDr. Ota Schütz.