Z byšické množírny bylo zachráněno patnáct strádajících psů a tři koťata

Papillon
Zobrazit fotogalerii (3)
 

V noci 14. července převzalo sdružení Dogazyl patnáct strádajících psů z množírny v Byšicích poté, co jejich majitelku odvezla rychlá záchranná služba. Psi mají nádory, rány, klíšťata a zplstnatělou srst.

 

Majitelka se o psy nestíhala starat kvůli svému zdravotnímu stavu. Psi se nacházeli na špinavém dvorku. „Nevím, jak a kde tam vychovali štěňata, to si neumím představit. Jejich stavy jsou do nebe volající. Tělíčka uzavřená v krunýři dredů, tisíce blech, klíšťat, otevřených smradlavých ran. A ten zápach! Chudáčci, co si ta zvířata vytrpěla,“ píše Jitka Tesařová ze Studánky u Tachova provozující Dogazyl a dokládá své tvrzení několika fotografiemi. Ta pro zubožená zvířata jela několik set kilometrů. Dále uvádí, že nejhůře na tom byli tři shih-tzu, fena francouzského buldočka a dvě feny rasy papillon.

Fena buldočka je zřejmě od zánětu očí slepá a paní Tesařová na jejím těle našla i několik nádorů. Ostatní psi mají z dlouhodobého zanedbání záněty očí, kvůli kterým oslepli. V domě se nacházely ještě čtyři čivavy s pěti různě starými štěňaty. Ty jsou na tom zdravotně lépe a paní Tesařová je předala rovnou na očkování k veterináři. Kromě psů se v domě nacházela ještě tři koťata.

Dogazyl v současné době shání pro nové nalezence nůžky na srst nebo nevyužitý strojek na psy. „Pižlám tu ty chudinky po kouskách nůžkami. Už jsem vyndala cca 150 klíšťat,“ píše Jitka Tesařová na webu Dogazylu. Shání také přebytečné léky, a to cyklosporinové oční kapky, léky na zánět uší (Surolan, Arpalit neo), antibiotika, antiparazitní šampon či cokoliv dalšího na odblešení psů, na srst, na oči a uši.

„Byla bych vám moc vděčná za tuto pomoc pro ty zoufalé pejsky, ať je mohu dát postupně dohromady a můžou začít hledat nové a krásné domovy,“ prosí paní Tesařová.

Setkali jste se s člověkem, který týrá zvířata?

Ano
42% (5 hlasů)
Ne
58% (7 hlasů)
Celkem hlasů: 12

 

  • Kontakt pro případné zájemce o pomoc Dogazylu:
    e-mail: pury.pury.@seznam.cz
    telefon: 722 168 317
  • číslo účtu Dogazylu: 268585767/0300 
  • web: http://www.dogazyl.com/
Klíčová slova:
pes
psi