Znamení zvěrokruhu ukazují na osobnost člověka. Co říká to vaše?

Znamení zvěrokruhu určuje také osobnost člověka, jak ovlivňuje tu vaší?
Zobrazit fotogalerii (10)
 

Charakteristika osobnosti člověka může být úzce spjata se znamením, ve kterém jste se narodili. Co říkají hvězdy, dokážete si přiznat, že právě vaše povaha je taková?

Zodiak neboli znamení zvěrokruhu je všem známo. Ovšem málokdo ví, jak dokáže charakterizovat osobnost člověka a do jisté míry tedy i jeho osud. Můžeme je rozdělit dle živlů, které je jednotlivě rozlišují.

Patří sem oheň, voda, země, vzduch. Mezi ohnivé znamení patří beran, lev, střelec. S vodou jsou spjaty ryby, raci a štíři. Znamení země je panna, býk a kozoroh. A v poslední řadě vzduch, sem spadá blíženec, vodnář a váhy. Pojďme se podívat na bližší charakteristiku osobnosti daných znamení.

Panna

S obrovským důrazem na detail jsou Panny ze všech znamení zvěrokruhu nejvíce oddané sloužit druhým. Jejich hluboký smysl pro humánnost je vede k poskytování péče ostatním, zatímco jejich metodický přístup k životu zajišťuje, že nic podstatné neopominou. Panna je křehká a něžná, často přehnaně důvěřivá. Ve vztahu je schopna obětovat vše pro štěstí své drahé polovičky. Má ráda upřímnost, spolehlivost a miluje být středem pozornosti.

Beran

Beranům vládne živel ohně a lidé narození v tomto znamení proto překypují životní energií. Jsou průbojní a ambiciózní, když se pro něco nadchnou. Chtěli by mít všechno hned a umí si prosadit to, po čem touží. V životě to mohou díky těmto vlastnostem dotáhnout hodně daleko, ale jako daň za to se často dostanou do sporů a hádek. Provází je až dětská radost ze života, jsou spontánní a bezstarostní. Ovšem také velice tvrdohlaví.

Býk

Býci jsou ovlivňováni živlem země a to jim dává smysl pro praktické a materiální záležitosti. Mají klidnou a vyrovnanou povahu a hlavním smyslem jejich života bývá práce. Když se nadchnou pro nějakou myšlenku, rádi budou tvrdě a neúnavně pracovat na jejím uskutečnění. K životu se staví velmi zodpovědně. Hodně důležité je pro ně hmotné zázemí, rádi se obklopují hezkými věcmi a dokážou ocenit luxus.

Blíženci

Blíženci jsou lidé vnímavé a přizpůsobivé povahy a intelektuálního založení. Tito idealisté si libují ve filosofii a baví je zkoumat názory jiných lidí. Mohou se pochlubit širokým okruhem zájmů a žijí činorodým a aktivním životem. Jejich myšlenky a pocity se pohybují závratnou rychlostí a mají vynikající komunikační schopnosti. Jsou to lidé živlu vzduchu a ukrývají se v nich dvě různé osobnosti.

Rak

Raci jsou jedním z nejnáročnějších znamení zvěrokruhu, jsou hluboce intuitivní a sentimentální. Emoce jimi proudí všemi směry, a když přijde na rodinu, neexistuje pro ně nic důležitějšího. Raci jsou velmi empatičtí, soucitní a naladění na svoje okolí. Klíčové slovo pro Raka je oddanost, což z nich dělá ideální společníky do života.

Střelec

Střelci jsou aktivní, zvídaví, rádi a rychle navazují kontakty s novými lidmi a zajímají se o jejich život. Ačkoliv jsou v neustálém spěchu, dokáží dobře pozorovat a analyzovat situace. V životě se chtějí věnovat tomu, v co věří a co je baví. Je pro ně důležitá nezávislost a svoboda. Tíhnou k přírodě a cestování, jsou dobrými sportovci. Zpravidla druhým přejí a mají smysl pro spravedlnost. Bývají impulzivní, vždy pravdomluvní a někdy jim může být vytýkán nedostatek taktu.

Kozoroh

Kozoroh je zosobněním profesionality a tradičních hodnot. Je to praktické znamení a miluje život v jeho nejprostší podobě. Je považován za nejrozvážnější znamení zvěrokruhu a oplývá nezávislostí, kterou bohatě využívá jak v práci, tak v soukromí.

Vodnář

Vodnáři se vyznačují neobvyklými myšlenkami a originálním životním stylem. Jejich myšlení je tak trochu napřed vůči dané době. Mají rádi vše nevšední a chtějí realizovat to, co se může zdát na první pohled nepochopitelné. Jejich povaha je dosti komplikovaná a mají idealistické názory. Mezi důležité hodnoty Vodnáře patří svoboda a přátelství – přátelé se na ně mohou spolehnout. Jsou velkorysí, nezištní a chtějí změnit lidstvo k lepšímu.

Štír

Někde hluboko uvnitř chladné schránky Štíra bije vášnivé srdce. Znamení Štíra je zvídavé a co se pravdy týče, dokáže tak dlouho hrabat, dokud nevykope poslední kousek. Štír toho příliš nenamluví a ani příliš neukazuje své emoce, nicméně buďte si jisti, že pod nevýrazným povrchem se odehrává mnoho aktivity. Jako výborní vůdci jsou si Štíři vědomi situace a věcí kolem sebe. Pokud přijde na vynalézavost, mají jí Štíři na rozdávání.

Váhy

Lidé ve znamení Vah mají jemnou povahu, jsou milí a sympatičtí. V životě usilují o harmonii a vyhýbají se stresu. Bývají hodně intelektuálně založení a tvořiví. Říká se, že Váhy jsou nerozhodné a raději volí kompromis. Jsou to lidé mající smysl pro spravedlnost. Ačkoliv je pro ně důležitá svoboda a nezávislost, nedokáží být sami.

Ryby

Pro Ryby je nejcharakterističtější slovo porozumění. Ryby si snadno nechají k sobě připustit ostatní, jsou proto nalézány ve společnosti mnoha různých osobností. Rybám je všude dobře a dokážou se přizpůsobit čemukoli. Ačkoli z nich nebývají vůdci, je toto znamení silné a energické ve všech situacích, kdy se rozhodnou do něčeho jít naplno.

Lev

Zrozenci ve znamení Lva jsou rodilými vůdci, kteří jsou předurčeni k pozicím, kde mohou uplatnit svoji přirozenou autoritu. Jsou to charismatické osobnosti stvořené k tomu, aby stály v centru pozornosti, a to v tom nejlepším slova smyslu. V kariéře jim velmi pomáhá organizační a diplomatický talent. Rádi se chlubí svými úspěchy a kritiku nenesou právě nejlépe. Jsou to však velmi dobrosrdeční lidé a vášniví milovníci.