Přemýšlíte, kde strávit silvestr? Buďte netradiční a přivítejte rok 2018 ve střešním baru v Kuala Lumpuru

V hlavním městě Malajsie se moderní architektura doplňuje s historií. Necháte se zlákat naší fotogalerií?
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Nemáte zatím plány na silvestra? Co takhle zažít něco nového a místo dovolené na horách oslavit Nový rok v jednom z nejlepších měst jihovýchodní Asie? Můžete si být jistí, že na tento zážitek opravdu nezapomenete. Silvestrovské oslavy v Kuala Lumpuru, s oblibou přezdívaném "Zahradní město světel", totiž patří mezi nejvelkolepější události roku.

Oslavy nového roku se blíží a pokud toužíte po něčem netradičním, máme pro vás skvělý tip. Hlavní město Malajsie patří mezi nejrušnější metropole na světě. Budete ohromeni směsicí prvků "starého světa", plného místních barev a koloniálních budov v Čínské čtvrti a Malé Indii, a moderní kultury, které vládnou slavné Twin Petronas Towers.

Pokud budete chtít alespoň na chvíli uniknout ruchu velkoměsta, můžete zavítat do vyhlášených rozlehlých parků poblíž centra, kde narazíte i na planetárium nebo botanické zahrady. Poslední den v roce zde můžete nabrat síly uprostřed zeleně a večer si užít ve víru velkoměsta.

Panorama plné ohňostrojů ve střešním baru

Kde jinde si užít lepší výhled na noční panorama Kuala Lumpuru než ze střešního baru. Těch najdete v centru města hned několik. "Za jeden z nejlepších střešních barů v Kuala Lumpuru se považuje například Heli Lounge Bar v nejvyšším patře budovy Menara KH," doporučuje Josef Trejbal, ředitel portálu, který se zabývá prodejem letenek do celého světa.

Užijete si živou kapelu, vyhnete se davům na ulici a pochutnáte si na vynikajícím jídle hned několika světových kuchyní včetně skvělých místních specialit. A představte si samotný příchod nového roku s monumentálním ohňostrojem doslova na dosah ruky.

Nechte se unést silvestrovskou atmosférou v KLCC Parku

Pokud holdujete rušným oslavám, vydejte se raději do KLCC Parku. Během roku se jedná o poklidné místo, kde najdete spoustu zeleně na rozloze 202 343 m2, jezero Symphony, 43metrový most a řadu fontán.

Město Kuala Lumpur leží uvnitř federálního území Kuala Lumpur, který je jedním ze tří malajsijských federálních území. Zbývající dvě jsou Putrajaya (administrativní centrum) a Labuan (finanční centrum).

Při silvestrovských oslavách se však mění v davové šílenství. Program akce je vždy bohatý. Kromě toho, že celou akci doprovází koncertní vystoupení hned několika populárních kapel a místních umělců, dostanete jako na podnosu dokonalý výhled na ohromný ohňostroj proti osvětleným Twin Petronas Towers.

Malajsie, ta pravá Asie

Merdeka Square se nachází 14 minut jízdy od centra města. Hlavní dominantou tohoto netradičního travnatého náměstí je vlajka na 95 metrů vysoké žerdi, která patří mezi nejvyšší na světě.

"Přivítání nového roku na Merdeka Square nadchne zejména cestovatele s vášní poznávat nové kultury. Rej lidí, zvuků i vůní v tradičním stylu člověka doslova pohltí," říká Josef Trejbal. Nalaďte se na asijskou vlnu veselí a užijte si bezplatné oslavy s tradiční hudbou, tanci, pochodovými kapelami a velkolepým ohňostrojem pěkně po malajsijsku.

Nezapomeňte na nákupy

To by nebyla dovolená ve velkoměstě, kdyby se člověk alespoň na chvíli nevydal na nákupy. V Kuala Lumpuru si na své přijdou milovníci módy, kteří se mohou nechat inspirovat nejen v nákupních centrech a v butikových prodejnách, ale třeba i na trzích. Nejpopulárnějšími nákupními středisky ve městě jsou díky častým prodejním akcím Pavilion KL a Suria KLCC, kde nechybí značky z celého světa. Tak na nic nečekejte a vyrazte za dobrodružstvím, letos máte šanci zažít silvestr jinak.