Eldorádo veteránů, to byla Bavaria Historic 2018. Nechyběl ani Jeho výsost princ Leopold

Bavaria Historic, to je v den startu i setkání více než 3 000 majitelů veteránů a 15 000 obdivovatelů dějin motorismu
Zobrazit fotogalerii (20)
 

Už 31. ročník ADAC Bavaria Historic - to byla třídenní, 600 kilometrů dlouhá historická rallye, doprovázená největším srazem veteránů Bavorska. Kolem zámku Maxlrain u lázeňského městečka Bad Aibling se setkali majitelé a přátelé historických vozidel, kteří mohli obdivovat přes 3 000 exponátů z dějin motorismu. A že bylo na co koukat!

Rallye vedla 75 posádek malebným okolím Rosenheimu až do Kufsteinu v sousedním Rakousku, aby po třech etapách končila opět v dějišti startu, tedy v Bad Aiblingu. Nejprominentnějšími účastníky přitom byli bývalý jezdec DRM a Le Mans, Jeho výsost Princ Leopold von Bayern a přední německá závodnice 80. let Lili Reisenbichlerová.

Návštěvníci si přišli na své

Jízdu závodním vozem mohli okusit i návštěvníci. Na uzavřeném parkůru u zámku nasedli výherci slosování jako spolujezdci buď do brutálního Audi S1, sportovního Lotusu Mk40, nebo Lancie Delta Integrale. Svůj stánek měl na pozemku Maxlrain i nejúspěšnější závodní tým jižního Bavorska, Schnitzer z Freilassingu. Manažer stáje Charlie Lamm předvedl vedle aktuálního BMW 6GTR i klasický tym 635CSi.

V naší elektronickou a technickou perfekcí "pokažené" sterilní době se podnik těší obrovské oblibě jak mezi fandy motorů, tak i v politice. Zácpy v širokém okolí Bad Aiblingu, 15 000 návstěvníků akce Oldie-Feelinig v Maxlrainu a další tisíce podél etap Bavaria Historic svědčili o rostoucí touze vidět, slyšet a cítit "opravdové" motocykly a automobily.   

Roman Klemm

Úspěch českého sportu: Charouzova stáj získala v Monaku zlatý double. Čtěte zde.