10 nejžhavějších barev pro léto 2018: Jaké barvy jsou letos zkrátka IN?

Které barvy jsou pro letošní rok ty in?
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Barevné trendy určují pro každou sezonu firmy Pantone a AzkoNobel na základě sledování dlouhodobých trendů, dotazování široké veřejnosti a reakcí lidí na různé odstíny barev. Firma Pantone každoročně vydává také zprávu Pantone Fashion Color Trend Report, což je vůbec nejdůležitější průvodce žhavými a aktuálními barevnými trendy. Které barvy tedy během letošního léta tutově "pofrčí"?

Žhavé trendy současnosti sleduje snad každý z nás. Kromě nejrůznějších střihů a módních trendů jsou neméně důležité i samotné barvy. Podle nejnovějších trendů současnosti se řídí mimo jiné i módní návrháři, kteří de facto řídí celý svět módy. A velký důraz dávají i na "aktuálnost" barev. Zaměřme se nyní celkem na deset barev, které si pro letošní jaro a léto vybral časopis Vogue, který určuje módní trendy už 126 let, jako ty nejlepší.

Společnost Pantone, která udává módní trendy už 126 let, zvolila jako nejlepší barvu roku 2018 barvu ultrafialovou.

TOP 10 barev, které v letošní sezoně "letí":

1. Levandulová: Tato barva bude dominovat po celou letní sezonu. Romantická a elegantní a uklidňující.

2. Ultrafialová: Přenášení originality a vynalézavosti, magická ultra fialová je výrazný a komplexní fialový odstín, který fascinuje a intrikuje.

3. Růžová extáze (Rapture rose): Romantická, láskyplná a elegantní růžovočervená přinášející koktejlové kouzlo.

4. Modrá: (Sky blue, Palace blue): Klidná a svěží barva, jenž připomíná klidnou oblohu.

5. Světlezelená (Nil green): Klidná a svěží zelená, která přináší čerstvý vzduch. Dobře funguje zejména jako klidná základna pro nesčetné množství odstínů.

Hana Podolská: Oblékala filmové hvězdy i první dámu, režim z ní však udělal prodavačku - více čtěte ZDE.

6. Vojenská zeleň: Nyní považována za neutrální odstín, podobně jako béžová, často "rozbíjí" elegantní nebo sportovní vzhled vojenského stylu.

7. Mléčně bílá: Plný, teplý odstín, který nemá nic společného s optickou bílou nebo s kybernetickou chladnou bílou.

8. Čokoládově hnědá: Hnědá je zpět na přistávací dráze. Intenzivní a obklopující, nebude možné tomuto odstínu odolat, stejně jako je nemožné odolat čokoládové pralince.

9. Žlutá (Lime Punch): Ostrý a štiplavý energický tón žluté zasáhne akord s jeho výraznou citrusovou přítomností.

10. Cherry rajčatově červená: Impulsivní cherry rajče je bujný, odvážný oranžovočervený odstín, který vyzařuje teplo a energii. Požaduje pozornost, je nezapomenutelný.

Víte, které potraviny patří do lednice a které je lepší skladovat mimo ni? Více čtěte ZDE.