Toto jsou nejbláznivější bazény světa. Je libo se vykoupat v krvi nebo raději v 55. patře mrakodrapu?

Po celém světě jsou rozesety nejluxusnější bazény, určené především nejvyšším vrstvám
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Bazén. Pro někoho zbytečnost, pro jiného základní věc, díky které přežije léto. Co se týče výběru bazénu, máme spoustu možností. Můžeme se spokojit s bazénem na zahradě nebo se pouze stát pravidelným návštěvníkem nejbližšího aquaparku. O pár set úrovní výš jsou ale bazény, za kterými se sjíždí turisté z celého světa. Bohužel, ruku v ruce s titulem „nejkrásnější bazén světa“ jde logicky i titul „nejdražší pobyt, na který by normální člověk šetřil čtyři životy".

Jedním z největších bazénů světa je jednoznačně v Chile. San Alfonso Del Mar (ano, má i své jméno) měří 1 013 metrů, zabírá plochu osmi hektarů a jeho hloubka dosahuje až na číslo 35 metrů.

Zatímco se Češi baví v bazéně na zahradě nebo třeba v aquaparku v Čestlicích, ti největší světoví boháči se koupou třeba v 55. patře mrakodrapu.

Plavat, nebo se kochat?

55. patro mrakodrapu. Voda přepadávající přes okraje bazénu. Výhled na Singapur. To jsou asi hlavní parametry bazénu, který je bezesporu jedním z nevyhledávanějších v Americe. Nachází se v hotelu The Marina Bay Sands, v němž noc ve dvoulůžkovém pokoji vyjde zhruba na 10 000,- Kč.

Toužíte radši po šumění pralesa než hluku velkoměsta? Radši kameny než vydláždění bazénu? Ani to není ve světě problém. Nejkrásnější přírodní bazén (koupaliště) se nachází na vulkanickém ostrově Upolu (souostroví Samoa, jižní Tichomoří) a jmenuje se To Sua.

Adrenalin? Vykoupejte se v krvi…

I milovníkům adrenalinu má svět co nabídnout. Tento bazén se nachází v resortu jménem The Library,který najdeme na nejslavnější thajské pláži. Je vydlážděn mozaikou žluté, oranžové a červené dlažby, a proto má napuštěná voda barvu krve. Ale nebojte, při stavbě bazénu neutrpělo nic nevinného žádnou újmu.

České republice vládne Praha i Ostrava

Nejen architekturou, velikostí a výší cen vládne Praha Čechám. I náš největší bazén ve smyslu aquaparku nalezneme právě tam, a to konkrétně v Čestlicích. Zdejší Vodní svět je rozprostřen ve třech palácích, kde si najde vyžití opravdu každý, v každém věku. Jeho celková rozloha je 9 150 m2.

Největší české přírodní koupaliště se pak nachází v Ostravě – Porubě, jeho vodní plocha má výměru 41 200 m2 a vejde se sem najednou až 15 000 návštěvníků.

Také Příbram se chystá dobýt svět

I průměrné středočeské městečko Příbram má svůj aquapark. Momentálně se zde nachází plavecký bazén s hloubkou 140 – 160 cm, dětský bazén s hloubkou 0 – 90 cm, dvě vířivky, tobogán a turbotobogan, pára a sauna. Tento plavecký areál ale brzy čeká rozsáhlá rekonstrukce, tak třeba se také dočkáme výhledu na krásné hornické město nebo třeba zlatého obložení (inspiraci by stavitelé mohli čerpat třeba v americkém Miami, kde se ve Vile Casa Casuarina, kde žil a zemřel známý návrhář Gianni Versace, jeden takový bazén nachází; je vykládaný 24karátovým zlatem.).

Tak kdo dostal chuť se jít vykoupat?

Takhle božsky může vypadat léto. Zamilovaná herečka Mottlová okouzlila Sardinii - více čtěte: ZDE.