Šperkům letošního podzimu vládne extravagance

Jste připraveni na podzim?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Podzimní období se svými mlhavými rány, která postupem dne ustupují slunečním paprskům, se báječně hodí pro hřejivé a pohodlné outfity, jejichž barevnost můžete směle přizpůsobit tónům spadaného listí. Nejen na oblečení byste však měla zaměřit svou pozornost. Každá dáma, která se vyzná v módě, ví, že bez správných doplňků to prostě není ono. Pokud tak jako my milujete šperky a těšíte se, jakými kousky obohatíte svou podzimní garderobu, přinášíme vám několik neotřelých tipů inspirovaných nejlepšími světovými návrháři, které budou na podzim a zimu tohoto roku zaručeně „in“. 

Na základě podzimních přehlídkových mol jsme sestavili seznam čtyř nejoriginálnějších trendů, které diktují značky jako Chanel, Dolce & Gabanna, Chloé a další.

Výrazné řetězy

Tzv. „choker“ náhrdelníky, které doteď hrály prim, letos na přehlídkových molech nahradily odvážnější kousky. Ty jsou stejně jako chokery velmi krátké, ale mají podobu masivních řetězů, díky čemuž se ihned stanou dominantním prvkem každého vašeho outfitu.

Líbí se vám myšlenka, že se na podzim odtrhnete od mainstreamu a půjdete si svou cestou právě díky podobnému unikátu, ale nevíte, s čím jej kombinovat? Odborníci radí jemně působící oblečení, například květinové šaty či halenky v přírodních barvách, které drsné vzezření těchto šperků krásně vyrovnají.

Jediná výrazná náušnice

Zlaté náušnice jsou opět hitem podzimu, především ty ze žlutého zlata, které perfektně ladí k tónům tohoto období. Pokud však i u těchto šperků toužíte po originalitě, máme pro vás tip, který tu ještě nebyl.

Jediná nepřehlédnutelná náušnice, nejlépe dlouhá, která nádherně zvýrazní ladnou křivku vaší šíje, to je prosím trend, kterým se nechalo letos na podzim inspirovat hned několik slavných domů včetně Chanelu, Jacquemuse či Roksandy. Věřte, že ve spojení s dlouhým sakem a staženými vlasy bude působit opravdu vznešeně.

Řetízky na tělo

Ano, čtete správně. Zlatý prsten s diamantem je stále úžasná klasika, ale pakliže chcete letos zaujmout, musíte sáhnout po originálnějším typu šperku. Tyto klenoty vlastně nejsou zas takovou novinkou, vládly zde už v době 90. let a nyní se těší ze slavného návratu. Modelky od Gucciho, Area, či Jacquema, všechny s řemínky omotanými přes břicho, ramena a pas na letošních přehlídkách ukázaly, že tento trend je opravdu hříšně sexy.

Brože

Pokud máte přístup k babiččině šperkovnici, kterou už sama nepoužívá, možná je načase přezkoumat její obsah. Dalším letošním hitem jsou totiž brože, a to v jakémkoli stylu a provedení. Od vintage kousků s barevnými kamínky, až po ty v moderním looku a neonových barvách. Můžete je použít k uchycení šátku nebo je jednoduše připnout na svetr či halenku. Inspirovat vás mohou i přehlídková mola Alexandea McQueena, Louise Vuittona či Chanelu.

V případě, že hledáte inspiraci pro šperky svatební, pak žádné obavy. Svatební prstýnky stále platí za tu nejlepší variantu, a pokud je chcete trochu ozvláštnit, stačí dobře vybraný drahokam. Pro podzimní období se konkrétně nejlépe hodí jantary, rubíny či olivíny. 

Klíčová slova: