Vánoce se blíží. Rychlé půjčky zažívají obrovský boom

Jak nenaletět podvodníkům?
  |  Komerční sdělení

Vánoce jsou svátky klidu, odpočinku a rodinné pohody, ovšem na druhou stranu vyžadují nemalé výdaje, a to na jídlo, dárky, výzdobu a podobně. Bohužel, zákon schválnosti funguje v nejméně vhodný okamžik, a tak se ještě před Vánocemi mnohdy pokazí některý z důležitých spotřebičů, a potom mají rodiny co dělat, aby celý měsíc ze svých příjmů a finančních rezerv pokryly. Jestliže už nyní víte, že v prosinci nevyjdete, zřejmě hledáte řešení v podobě rychlé půjčky. V následujících řádcích vám však prozradíme, na co si dejte pozor a jak poskytovatele takového produktu vybrat, abyste neprohloupili. 

Při výběru jakékoliv půjčky byste se měli ohlížet v první řadě na úrokovou sazbu, která však není jediným ukazatelem toho, jak je půjčka výhodná, respektive nevýhodná. Požadujte také RPSN, což je roční procentuální sazba nákladů, která vám o výhodnosti prozradí mnohem více. Úroková sazba totiž může být nízká, ale poskytovatel půjčky si vybere peníze na poplatcích, což vám prozradí právě RPSN.

Vyhněte se neprověřeným společnostem

Ještě než se rozhodnete pro konkrétního poskytovatele, měli byste si ho řádně prověřit. Zajímejte se o to, jak propracované má webové stránky, zda poskytuje dostatek relevantních informací, jestli má telefonní linku pro zákaznický servis a podobně. Stejně tak by společnost neměla vědomě zakrývat skryté poplatky, RPSN a další informace o půjčce. Ideální je, pokud vám společnost doporučí někdo známý, kdo už si v minulosti někdy půjčoval.

Spočítejte si online kalkulačkou, na kolik vás půjčka vyjde

Používejte online kalkulačku, se kterou si snadno a nezávazně nasimulujete vámi poptávanou půjčku. Ve formuláři si nastavíte požadovanou částku, zvolíte dobu splatnosti a potom se vám ukáže celá částka, kterou musíte zaplatit, jak je vysoký úrok a další podrobné informace. Samozřejmě konkrétní nabídka se může mírně lišit, nicméně orientační výsledek je pro vás velice dobrým vodítkem.

Čtěte smlouvy o půjčce

Je jedno, o jakou půjčku se jedná, vždy čtěte smlouvy. Pokud byste si je nepřečetli, mohlo by vás to stát opravu hodně peněz a starostí, zejména pokud narazíte na nesolidního poskytovatele. Rozhodně smlouvu nepodepisujte předtím, než si ji pečlivě přečtete. Dokonce se mnohdy doporučuje přizvat si k podpisu smlouvy i někoho, kdo problematice rozumí, aby vám případně vysvětlil odborné výrazy, které nechápete.

Jestliže hledáte společnost, která poskytuje rychlé půjčky, podívejte se na nabídku společnost CoolCredit, která patří k předním poskytovatelům takzvané SMS půjčky. Peníze můžete dostat ještě týž den, kdy o půjčku žádáte, a tak je nabízená SMS půjčka doslova bleskurychlá. Další výhodou představeného produktu je, že si ho můžete sjednat online, a tak nemusíte nikam chodit. 

Klíčová slova: