Nechte Ježíška zútulnit dětský pokojíček

Co třeba stylový dětský koberec?
  |  Komerční sdělení

Vánoce jsou za rohem a i vy už určitě přemýšlíte, co byste mohli dát vaší ratolesti pod stromeček. Hračky jsou sice zaručená klasika, ale co spojit příjemné s užitečným a nadělit vašemu děťátku něco praktického, ale pořád dostatečně hravého, aby z toho mělo radost?

To všechno splňují sedací vaky, které jsou praktické, užitečné a navíc krásně doplní interiér každého dětského pokojíčku. A protože se jedná o trochu netypické sezení, i děti z něj budou mít radost!

Co je sedací vak?

Sedací vak si můžete představit jako designový superpevný pytel, který je naplněn kuličkami z polystyrenu. Může mít různé objemy, obvykle se pohybují kolem 200–300 litrů. Právě díky těmto kuličkám se umí perfektně přizpůsobit tomu, jak chcete zrovna sedět. Nebo klidně i trochu ležet.

Jaké jsou druhy sedacích vaků?

Vybrat si můžete buď obyčejný sedací pytel, který se pod vámi krásně vytvaruje, nebo můžete dát přednost obvykle dražšímu, ale zato pohodlnějšímu sedacímu vaku s opěrkou. Ten totiž plnohodnotně nahradí i jakékoli křeslo. Díky opěrce je sezení ještě pohodlnější. Navíc má tento druh vaků obvykle větší objem, až 330 litrů, což přispívá k celkovému komfortu.

Při nákupu se zaměřte i na užitečné vychytávky, jako je třeba boční kapsička na nezbytnosti – ať už to budou oblíbené hračky, bonbonky, nebo třeba ovladač od televize.

Samostatnou kapitolou jsou sedací vaky v atypických tvarech. Seženete třeba tvar květiny, jejíž okvětní lístky nahrazují opěradla. Do takové květiny se rádo rozvalí každé dítě. Díky dominantnímu vzoru navíc krásně oživí jakýkoli pokojíček.

Barvu přizpůsobte pokojíčku

Sedací vaky seženete v různých barevných provedeních – od konzervativních barev po divoké kombinace. Pokud máte dětský pokojíček v zemitých barvách, doporučujeme vybrat nějaký pestřejší, který vše oživí, a může se z něho stát skvělý pojicí prvek celého pokoje.

Pokud je naopak místnost už tak dost pestrobarevná, nikdy nešlápnete vedle s univerzální šedou barvou. K dostání jsou samozřejmě i různé barevné kombinace.

Myslete také na to, že i vy si možná sedací vak tak oblíbíte, že si ho občas budete půjčovat třeba do obýváku k televizi. Ale to vůbec nevadí, na rozdíl od křesla totiž tento pohodlný kousek jednoduše přenesete.

Podle čeho vybírat?

Dbejte na to, aby byl sedací vak z kvalitního materiálu, který bude odolný proti prodření. Velmi vhodný je například nylon. Zkontrolujte si také, zda vám budou vyhovovat rozměry. Pokud nemáte odhad, vydejte se vak vyzkoušet.

Co naopak nemusíte vůbec řešit, je jakákoli montáž. To je další výhoda tohoto vánočního dárku – stačí ho koupit, zabalit a pak už se může hned používat. Určitě se vám po štědrovečerní večeři bude takové pohodlné posezení náramně hodit!

A co se týče dlouhodobé údržby, nemůže to být snazší. Sedací vak stačí vyčistit nasucho, případně vysát, nebo jen otřít hadříkem.

Chcete něco jiného?

Jste spíše na ty klasické dárky? I pro vás máme tipy, co pořídit dětem pod stromeček.

Hitem posledních let jsou takzvané hrací stany. Tyto stany připomínají indiánské teepee a děti je milují, protože jim poskytují útočiště a mohou si z nich udělat takovou svou „schovku“. Stan má obvykle několik dřevěných tyčí, které jsou doplněny stylovou látkou. Oblíbené jsou různé hvězdičky a další vzory. To, co všechno bude uvnitř stanu, už nechte na vašem děťátku. Věříme, že si s tím poradí během několika minut.

Vděčnou klasikou do pokojíčku jsou dětské koberce. Asi se shodneme, že je ocení hlavně chlapečci, kteří mají nějakou tu zásobu dětských autíček. Tyto koberce jsou totiž ozdobeny vzorem s různými ulicemi a silnicemi. No a díky tomu vašim dětem nabídnou prostor, na kterém se mohou pořádně vyřádit s autíčky. Vybrat si můžete z mnoha rozměrů – ale nezapomeňte, čím větší koberec, tím větší dráha, a tím více možností na dovádění!

Pokud je vaše dítě ještě o něco menší a trápí ho noční usínání, ozdobte mu dětský pokoj veselým nočním světýlkem. Tato noční světla jsou obvykle na tužkové baterky, takže nevyžadují přístup k elektřině a mohou se přemístit tam, kam je zrovna potřeba. Pokud navíc dítě potřebuje v noci jít například do koupelny, jednoduše si světýlko vezme s sebou a to mu poslouží zároveň jako baterka.

Věříme, že se vám naše tipy na vánoční dárky do dětského pokojíčku hodily. Ať už si vyberete sedací vak, dětský koberec, nebo jen světýlko, přejeme vám, ať u svého dítěte vidíte přesně ten šťastný výraz, kvůli kterému to všechno vlastně děláme!

Klíčová slova: